Ніжин квітне і восени: у місті висадили 180 кущів хризантем

 

 

 

 

Надворі – майже середина жовтня. Природа потихеньку готується до зими: дерева скидають останнє листя, практично відцвіли всі квіти – тільки де-не-де яскравими острівцями палають жовтогарячі чорнобривці та різнокольорові хризантеми, рідше – можна побачити  айстру-дві, ще рідше — запізнілу троянду.  Здавалося б, квітковий сезон завершено, ніжинські квітникарі можуть полегшено зітхнути.

А от і не вгадали! Бригада квітникарів під керівництвом ландшафтного дизайнера комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Наталі Довгаль відпочинку не знає – у них все ще триває квітниковий період: за останній тиждень вони висадили у місті 180 кущів хризантем! Локацій – декілька: на вул. Батюка і площі І. Франка – у підвішені на стовпи термочаші, на вул. Московській, біля гармати, та біля пам’ятника жертвам Голодомору і політичних репресій – на клумби. На вул. Гоголя підсадили гортензії на заміну тих, що загинули.

“Чи не запізно висаджуєте, адже незабаром — морози? Та й зараз по ночах вже дуже холодно» — поцікавилася журналіст «УН» у Наталі Довгаль.

«Ні, не запізно. Подивіться, в інших містах України роблять так само. Деякі сорти хризантем тільки-но починають зацвітати. Морозів вони не бояться. Квіти можуть милувати око ніжинців ще два місяці. А якщо осінь і початок зими будуть теплими – то й до самого Нового року!» — пояснила фахівець.

Хризантеми, які висаджують, частково виростили самі комунальники, частково їм доставили за замовленням.

«Раніше ми фактично не вирощували квіти самі. Хіба що зовсім трішечки. Наразі посилили роботу у цьому напрямку. Хочемо посадити ще більше квітів у рідному Ніжині, зробити його ще гарнішим. З цією ж метою вже висадили цибулини тюльпанів. Щоб побачити весною квітковий рай, потрібно добряче попрацювати восени», — підкреслила Н. Довгаль.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото надано КП «ВУКГ»  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь