Біля пам’ятного знаку Борцям за незалежність України відбувся молебень та покладання квітів

 

 

 

 

Сонячний погожий день 14 жовтня…  У цей день українці відзначають одразу чотири свята.

Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге –День створення української повстанської армії, третє  – День українського козацтва і четверте – День захисників  і захисниць України.

Сьогодні біля пам’ятного знаку Борцям за незалежність України відбувся молебень та покладання квітів.

На заході були присутні міський голова Олександр Кодола, його заступник Ірина Грозенко, керуючий справами міськвиконкому Валерій Салогуб, секретар ради Юрій Хоменко, радник міського голови, депутат Ніжинської міської ради Сергій Охонько, народний депутат України Микола Величкович, керівники установ, підприємств та організацій Ніжина, ветерани, воїни АТО, сім’ї загиблих учасників АТО та громадськость міста.

Священнослужителі розпочали захід заупокійною літією за тими воїнами, які загинули, захищаючи мирне небо над нашою державою… Усі присутні разом помолилися за загиблих захисників України.

Отець Сергій Чечин усіх привітав з великим святом Покрови і зазначив: “Під омоформом цього свята поєдналися ще три свята, які мають відношення до нашого українського війська й нашої історії – це День створення української повстанської армії, День українського козацтва, і , з 2014 року,  День захисників  і захисниць України!

У це свято ми повинні  низько вклонитися захисникам, які полягли за наше мирне небо, і попросити Матір Божу, щоб вона своїми молитвами покрила всі їхні гріхи, щоб їхні душі перебували у місці світлому, де немає ні недуги, ні болю…”.

Міський голова Олександр Кодола привітав  усю громаду міста Ніжина  зі святами.

“Ці 4 свята історично і нерозривно пов’язані між собою боротьбою  за волю і незалежність нашої держави. Сьогодні ми згадуємо історичні постаті, які боролися за нашу державу, вшановуємо ветеранів, які воювали за визволення нашої держави і дякуємо воїнам, які обороняють незалежність та суверенітет України”, – зазначив очільник міста.

Олександр Кодола побажав міцного здоров’я, миру  і щоб Покрова Пресвятої Богородиці завжди захищала наших українських воїнів і оберігала і наше місто, й нашу Україну”.

Подяками міського голови відначили учасників АТО Сергія Радченка, Олександра Бову, Євгена Лугину.

Зі святами привітав народний депутат України Микола Величкович,

та т.в.о. начальника Ніжинського районного ТЦ комплектування та соціальної підтримки підполковник  Володимир Якущенко.

Згадали загиблих ніжинців: Сергія Рябуху, Ігоря Горбенка, Віктора Македона, Володимира Моісеєнка, Олексія Шепелюка, Сергія Коворотнього, Олега Андрійця, Дениса Яковенка, Сергія Барана, Яніса Лупікса, Миколу Росомаху, Тахіра Баширова, Руслана Ткаченка, Сергія Петрика, Олега Бикова, Леоніда Москотіна, Володимира Бальченка,  Дмитра Антикова.  Вшанували їхню світлу пам’ять хвилиною мовчання…

Із почуттям вдячності захисникам, які ціною власного життя боролися за незалежність нашої держави, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Борцям за незалежність України…

Валентина Пильник

Фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь