У Ніжинраді продовжують готувати проєкти розвитку міста на наступний рік

 

 

 

 

18 жовтня в малій залі міськвиконкому відбулося продовження підготовки проєктів Ніжинської ОТГ, які заплановано реалізувати в 2022 році за кошти міського бюджету.

Засідання пройшло під головуванням радника міського голови Сергія Охонька. У ньому взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, представники відділів міськвиконкому та установ міста.

Сергій Миколайович підкреслив, що минулого року Ніжинська міська рада подала на фонд регіонального розвитку мізерну кількість проєктів – лише 4, 2 з яких не пройшли взагалі.

“Кошти місцевого бюджету наступного року будуть обмежені у зв’язку з підняттям ціни на газ та погашенням різниці в тарифах для ніжинців, адже тариф для людей ми не піднімаємо, а компенсуємо його з міського бюджету. Тому ми повинні максимально працювати з усіма можливими державними та обласними фондами, залучати співфінансування грантових проєктів, і для цього нам потрібні якісні готові проєкти, які ми маємо подати до грудня поточного року, – наголосив С. Охонько. – Проєкти, які вже виготовлені, мають бути подані в січні місяці на уточнення”.

Серед пріоритетних проєктів розглянули:

Продовження алеї по вул. Шевченка від вулиці Козачої до Синяківської: проєкт має бути завершений на січень 2022 року. Кошти в міському бюджеті на реалізацію проєкту закладено.

Обговорили розроблення схеми тротуарів та реконструкція їх відповідно до схем (реконструкції тротуарів по вулицях Овдіївська, Шевченка, Московська, Синяківська, Озерна, Академіка Амосова, Воздвиженська).

У дії – розробка проєкту реконструкції Графського парку, затвердження схеми тротуарів та ліхтарів на базі існуючих пішохідних зв’язків. Перший проєкт, який заплановано подати на ДФРР – реконструкція каналізаційного колектора (вулиця Синяківська – Шевченка).

Встановлення світлових світлофорних стовпів: в наступному році заплановано встановлення 5 світлофорів з діодним освітленням.

Реконструкція артезіанської свердловини.

Реконструкція та пристосування аптеки №13 під Управління соціального захисту населення.

Продовження роботи над створенням дизайн-кодів мікрорайонів.

Також заслухали плани на наступний рік представників медицини, культури, освіти та спортивної галузі Ніжина.

Серед них: будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами (типової будівлі басейну «Н2ОClassic») по вулиці Незалежності; створення і облаштування музею Лисянського, реалізація проєкту “Підземне місто”; капітальний ремонт даху Ніжинської ЗОШ №7 та інші.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь