Мітинг біля міськгазу: Ніжинська громада дала відсіч апетитам монополіста

 

 

 

 

У ніжинців назріло чимало запитань до теми теплопостачання… Воно і не дивно, адже минають дні, а  опалювальний сезон в місті не розпочинається… Ніжинські котельні стоять в очікуванні газу, а мешканці громади щодня сподіваються, що ось-ось – і в оселі стане тепло… Міська влада робить все для того, щоб розпочати опалювальний сезон, втім, не все так просто…
Сьогодні, 25 жовтня, під будівлею міськгазу відбувся мітинг.
Так, сьогодні зранку міський голова Олександр Кодола екстрено виїхав до Чернігова і питання теплопостачання все таки вдалося вирішити! Але в ніжинців було ще чимало запитань до працівників міськгазу… Людей непокоїть і збільшення вартості за розподіл газу на “кругленьку” суму, і довгі черги, які споживачі годинами простоюють під газконторою, сподіваючись почути відповідь на питання, яке хвилює…
На мітинг прийшли не лише ніжинці, а й жителі всієї громади Ніжинського району, а також секретар ради Юрій Хоменко та депутат міськради Валерій Гавриленко.
На запитання учасників мітингу надав відповіді начальник Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз» Володимир Щур.
Організатор мітингу – ніжинський активіст Олександр Максимець – журналістам сайту Нежатин розповів:
“Сьогоднішній мітинг пройшов недарма. Громада продемонструвала свою згуртованість та дала відсіч апетитам монополіста.
Основних вимог, які ми висували, було декілька.
По-перше: коли ж в оселях ніжинців нарешті стане тепло? Так, уже, як ми знаємо, після перемовин міського голови з керівництвом АТ “Чернігівгаз” опалювальний сезон у місті розпочинається, але чому для цього потрібно було стільки морозити людей, чому увесь цей час “Чернігівгаз” незважав ні на міську владу, ні на громаду?
По-друге: як можна самовільно відключати людей без газопостачання? АТ “Чернігівгаз” у такий спосіб відключило 125 квартир у Ніжині! Пояснювало ці відключення якимись незрозумілими аварійними ситуаціями, але в підтвердження не було жодних актів обстеження. Люди не могли ні їсти собі приготувати, ні навіть чаю закип’ятити, аби зігрітися! Подібне було не лише в Ніжині. Так, на сьогоднішній мітинг приїхала жителька Лосинівки, де працівники Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз» без попередження і пояснень відключили від газопостачання цілу вулицю!
По-третє, не менш болюче питання – це ставлення газовиків до своїх користувачів. Щоб отримати відповідь на питання, потрібно було в черзі провести увесь день. А от сьогодні, по закінченню мітингу, спеціалісти міськгазу прийняли, вислухали і опрацювали звернення 20-и користувачів! І час знайшовся, і консультанти.
По-четверте, начальник Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз» Володимир Щур спростував інформацію про те, що тарифи за транспортування газу суттєво здорожчають”.
“Така акція – безстрокова, – зауважив Олександр Максимець. – Ніжинська громада так просто такі справи не залишить! Так, нам накипіло! Тому триматимемо руку на пульсі і, в разі будь-яких неправомірних дій, мітингуватимемо знову, але вже в Чернігові.
Хотілося б звернутися до представників міської влади Ніжина з проханням звернути увагу на кричущі порушення працівників «Чернігівгаз»!
Громада вимагає, аби представники Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз» завітали на найближче засідання чергової сесії Ніжинської міської ради і відзвітували про свою роботу депутатському корпусу.
Нехай розкажуть, чому в їхній роботі так багато похибок. І було б добре, якби на засідання сесії прийшли представники громади, аби кожен міг відкрито поставити запитання і почути роз’яснення”.
Так, питань у ніжинців до АТ «Чернігівгаз» багато…
А тим часом до квартир містян починає надходити тепло…
Наразі відбувається  процес розпломбування мереж та подачі газу на котельні. Міська влада та  керівництво ТОВ «НіжинТеплоМережі» тримає ситуацію на контролі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь