Як швидка допомога у Ніжині та районі комунікує з лікарнями: які виникають проблеми?

 

 

 

 

У Ніжині спостерігається тенденція відсутності комунікації швидкої допомоги з лікарнями як з міською, так і з районними. Швидка допомога, аби доставити хворого до лікарні, телефонує до лікарень та уточнює, хто може наразі прийняти хворого, але не отримує точну інформацію з цього приводу. Швидка телефонує до приймального відділення лікарень, де отримує відповідь про те, що персонал ще не знає, скільки хворих у лікарні і чи є місця.

Такою інформацією з журналістами нашого видання діляться очевидці, і розповідають, що з району привезли до Ніжина хвору людину, яку ніде не можуть прийняти у лікарні і пацієнта везуть до іншої лікарні де з нову ж таки хворого не приймають. І такі випадки досить часті.

У Ніжинському відділенні екстренної швидкої медичної допомоги нам не підтвердила те, що є така проблема, і запевнили, що медикам надають точну інформацію, куди везти хворого, що працює диспечер, який і направляє карети швидкої до лікарень. Проте, додали, що наразі ситуація складна і хворих багато.

Те, що зараз відбувається як в нашому регіоні, так і по всій Україні в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, ясна річ, ні для кого не секрет: хворих багато, місць у лікарнях не вистачає.

Виходячи з вищесказаного, представники влади Ніжина наголошують на тому, що потрібно створити єдину платформу, на яку б лікарні надсилати інформацію про кількість місць, аби працювати оперативно в онлайн- режимі і влада Ніжина планує зібрати та провести нараду з медиками як швидкої допомоги, так і з лікарями.

 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь