«Поляки в Ніжині»: відбулася презентація книги

 

 

 

 

05 листопада, в актовій залі гімназії № 2 відбулася презентація книги «Поляки в Ніжині». Це 9й випуск збірника статей і матеріалів, присвячений пам’яті Фелікси Бєлінської, яка була ініціатором налагодження партнерських відносин між Ніжином та Польщею, засновником громадської організації «Спілка поляків Ніжина «Астер» та впродовж двох десятиріч її очолювала. Захід відвідали високі гості – Консул Республіки Польщі в Києві пані Дорота Дмуховська та радник Яцек Гоцлавський.

Перед презентацією гості оглянули польський клас, який устаткували на базі гімназії №2, де викладають польську мову.

Міський голова Олександр Кодола підкреслив дієвість та актуальність дружніх стосунків між братніми народами України та Польщі та зазначив, що презентація книги – це важлива подія в науковому та культурному житті міста та країни. “Сьогодні Україну та Польщу об’єднують спільна мета та інтереси. Держави активно взаємодіють в різних галузях, підтримується тісний діалог і співпраця в культурно-гуманітарній сферах. Ми фінансово підтримали видання даної книги, адже можна впевнено заявити, що ніжинці – українці польського походження, які завжди беруть активну участь у культурному та освітньому житті міста. Участь поважних гостей у презентації книги-збірника – підтвердження тісної налагодженої співпраці між Спілкою поляків “Астер” та Генеральним консульством Польщі в Україні, важливий внесок у зміцнення відносин між двома країнами”, – наголосив Олександр Михайлович.

Очільник міста подякував автору книги Вероніці Мандрико за продовження праці, яку розпочала її мати Фелікса Бєлінська та зауважив: “Завжди радий сприяти дуже важливій  громадській роботі в рамках налагодження й розвитку плідного, взаємовигідного співробітництва між Польщею та Україною, збагачення нашої спільної спадщини, культури і духовності”.

В свою чергу Вероніка Мандрико подякувала Олександру Кодолі за підтримку, та всім, хто допомагав з виданням не тільки 9го збірника, а і всіх попередніх книг «Поляки в Ніжині».

Під час заходу пролунали вірші та пісні польською мовою у виконанні юних ніжинців.

nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь