Колеги до останнього вірили, що Наталія Примушко одужає

 

 

 

 

2 листопада в Ніжині попрощалися з 63-річною Наталією Примушко, керівником дитсадка N13 «Берізка». Вона очолювала заклад 33 роки поспіль.

Була заслуженим працівником освіти України, відмінником освіти України. Працювала над створенням «Хати радості» для маленьких українців, про яку так мріяла майже 100 років тому Софія Русова, відомий педагог і громадський діяч, наша землячка.

— Ще 19 жовтня Наталія Миколаївна була на роботі, а потім потрапила до лікарні. 31 жовтня її не стало. Для нас це було несподіванкою. Адже ми вірили в її одужання, — журиться 53-річна Тамара Серга, методист «Берізки», а нині виконувачка обов’язків керівника.

— Тамаро Віталіївно, кажуть, Наталію Миколаївну звів «ковід»?
— І сукупні хвороби.

22 жовтня на своїй інтернет-сторінці Примушко дякувала друзям і колегам за зворушливі привітання з нагоди мереживного весілля. Відсвяткувала 13-річчя подружнього життя з чоловіком Миколою Семеновичем. Хвалилася отриманням сертифікату від «PROFI CLUB» про проходження навчального курсу «Гігієна і санітарія для працівників закладів дошкільної та шкільної освіти». «Вітайте! Навчання продовжую!» — написала 23 жовтня, дякувала друзям, з якими її звели життя та інтернет.

А смерть наближалася… Як повідомила Валентина Градобик, начальник управління освіти Ніжинської ради, Наталія Примушко була вакцинована.

Не минає і дня, щоб вірус не забрав життя. За даними Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб (по-старому санстанція), з 7 квітня минулого року станом на 1 листопада в області 74546 осіб було інфіковано «ковід-19». З них 3046 медпрацівників та 2139 дітей. Померло 1860 осіб, з них одна дитина.

gorod.cn.ua, Газета «ВісникЧ» №44 (1851) від 4 листопада 2021, Валентина Остерська

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь