Програмний РРО для бізнесу

 

 

 

 

Наша держава поступово рухається шляхом фіскалізації всіх підприємців, особливо малого та середнього бізнесу. Навіть якщо використання РРО не є обов’язковим для якогось виду діяльності зараз, то через певний час ситуація може кардинально змінитись. Підприємцям краще підготуватися заздалегідь!

Із 1 січня 2022 року майже всі ФОП, які здійснюють розрахункові операції, будуть зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО незалежно від видів діяльності та обсягу доходів. Виключення встановлено лише для ФОП 1 групи.

Програмний РРО – сучасна альтернатива фізичним реєстраторам розрахункових операцій, необхідний інструмент для легального бізнесу. Економить гроші, не вимагає обслуговування, автоматично фіскалізує продажі і передає дані на сервери ДПСУ.

 

     Основними перевагами використання ПРРО є:

  • вільний вибір для суб’єкта господарювання;
  • відсутність посередників (центру сервісного обслуговування);
  • відсутність експертизи для комерційних ПРРО;
  • пристосовність до будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;
  • реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі;
  • виключно електронний документообіг;
  • можливість інтеграції з обліковими системами (1С:Підприємство).

 

     Як відбувається реєстраія ПРРО:

  1. Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО.
  2. Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316603), що подається у електронній формі через Електронний кабінет платника податків. На сайті ДПСУ можна переглянути відеоурок про заповнення заяви: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html
  3. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО реєструється шляхом присвоєння фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.
  4. Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО. Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.
  5. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

 

     Терміни реєстрації ПРРО:

  • в день отримання реєстраційної заяви за формою № 1-ПРРО, якщо заява надійшла не пізніше 16:00 робочого (операційного) дня;
  • не пізніше наступного робочого дня, якщо заява надійшла після 16:00 операційного дня.

Наша компанія [FORMAT] пропонує допомогу у підключенні програмних РРО, які допоможе інтегрувати з 1С:Підприємство. Підтримуються всі типові конфігурації для України. Це забезпечує швидку і просту інтеграцію електронних чеків у Вашу облікову систему.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь