Жінку, що зривала таблички з могил, примусово лікуватимуть

 

 

 

 

Служителі Феміди визнали неосудною та відправили на примусове лікування до обласної психоневрологічної лікарні 50-річну Валентину Ковтун з Крисок на Коропщині, яка зірвала таблички з понад сотні могил на місцевому цвинтарі.

Зникнення ритуальних предметів у квітні виявила одна з мешканок села, коли прийшла прибрати могили родичів. Вона одразу повідомила про неподобство старості та написала заяву до поліції. Більшість з табличок швидко знайшли на звалищі біля цвинтаря.

У скоєному запідозрили Валентину Ковтун, котра за рік до того знімала вінки з могил. У її будинку, поблизу кладовища, правоохоронці провели обшук. І недаремно: знайшли 6 табличок. Кримінальне провадження відкрили за наругу над могилами. Підозрюваній загрожувало ув’язнення на строк до 3 років.

Про неї у коментарі для видання «Гарт» розповіла мешканка Крисок Олена Кривопуск.

«Валентина місцева. Після весілля жила з чоловіком у Коропі. А коли вони розійшлися (років 20 тому), повернулася до села, до батьків. Після їхньої смерті Валя залишилася одна. Старший брат мешкає в Коропі, а єдиний син Ігор – у Чернігові. До матері він навідувався дуже рідко. Раніше Валентина тримала корову, домашню птицю, але упродовж останніх декількох років господарства у неї не було ніякого. Навіть не знаю, за чого вона жила», – зазначила жінка.

Судово-психіатричну експертизу завершили у серпні. У Валентини Ковтун виявили параноїдну шизофренію. В листопаді суд призначив їй примусове лікування у психоневрологічній лікарні.

 

Джерело: Gorod.cn.ua

Фото – ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь