Чернігівський священник розповів як правильно робити пожертви (Відео)

 

 

 

 

Благодійність – це не вимога. Благодійність – це використання своїх можливостей на благо. За словами священнослужителів, благодійність не є метою церкви, вона лише показує наші пріоритети перед Богом – або до добра, щирості та милосердя, або до егоїзму та черствості душі.

«Якщо говорити про церкву, то така практика як милосердя, благодійність, не є метою церкви. Але це один із засобів. Це один із моментів, що приводить людину до спасіння. Є дуже гарна євангельська оповідь про багача і Лазаря. Про людину надзвичайно багату і надзвичайно бідну. І за що був осуджений багач – за те, що він не допоміг бідному. Тобто він мав можливість, Господь дав йому силу, владу, фінанси не для того, щоб він розкошував, а він розкошував, не для того, щоб він пив, а він пив, не для того, щоб він бенкетував, а він справляв бенкети, а для того, щоб він правильно використав»,- Отець Роман, настоятель Катерининського храму м. Чернігів.

Багато чернігівців стверджують, що ставали благодійниками в тих чи інших ситуаціях. Проте наше суспільство, яке балансує на межі виживання, радше має бути об’єктом благодійництва, аніж дарувальником. «Я особливо не давав. Але бувало там. Але багато я не міг давати». «Напевно, через сайт це пожертвування грошей хворим дітям». «Допомагала своїй кумі, хлопчику».

«Я нічим нікому не допомагала. Працювала та й усе. Кому мені допомагати?» «Дітям, учасникам АТО. У нас там на роботі інколи збирають». Сьогодні благодійність є модною та публічною, що нівелює саме поняття безкорисності допомоги.

«Ще важливі слова сказані в Священному Писанні – «Нехай ліва рука твоя не знає, що робить права рука твоя. Або, наприклад, якщо ти молишся, стань у куточку щоб тебе ніхто не бачив. Роби потайки, і Бог воздасть тобі явно»,- Отець Роман, настоятель Катерининського храму м. Чернігів. Благодійність, волонтерство чи милосердя, виставлені напоказ, не є правильними, з погляду релігії. Адже ти сам себе хизуванням віддячив за свої діяння, і чекати воздаяння від Бога для душі вже не варто.

 

Журналіст Олег Дешура Оператор Дмитро Дриганов

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь