Травматологічне відділення Ніжинської міськлікарні отримало нове обладнання

 

 

 

 

Травматологічне відділення Ніжинської міської лікарні ім. М. Галицького отримало нове сучасне обладнання для виконання артроскопічних операцій.
Відтепер можливе виконання таких малоінвазивних операцій як резекція менісків, реконструктивні втручання на хрящі, дебридмент та лаваж суглоба, синовектомія, видалення хондроматозних тіл.
Спеціальними показаннями до проведення артроскопії є: пошкодження менісків, пошкодження зв’язок, пошкодження і захворювання синовіальної оболонки, пошкодження і захворювання суглобового хряща, пошкодження і захворювання жирового тіла, деформуючий артроз, ревматоїдний артрит, реактивні артрити.
Артроскопія – це сучасний, «малотравматичний» метод діагностики та хірургічного лікування суглобів, який є «золотим стандартом» у всьому світі.
Артроскопія проводиться під загальною або місцевою анестезією. Камера-артроскоп та необхідні для втручання хірургічні інструменти вводяться в суглоб через проколи в шкірі діаметром кілька міліметрів. Зображення з відеокамери передається на екран. Артроскопія дозволяє оглянути суглоб з середини, діагностувати та/або провести лікування.
Зазвичай після проведення артроскопії значно зменшується або зникає больовий синдром, набряклість і випіт в суглоб, збільшується амплітуда рухів, відновлюється функціональна активність м’язів і опорність кінцівки.
Найбільш виражені позитивні зрушення відзначені у пацієнтів із застарілими і хронічними ушкодженнями суглобного хряща, хронічним посттравматичним синовіїтом, деформуючим артрозом, ревматоїдним артритом. Поліпшення загального стану хворих і функції суглоба після артроскопії служить початком ремісії захворювання на багато місяців. Позитивна динаміка захворювання пояснюється видаленням патологічної синовіальної рідини, що містить так званий суглобовий дебрис – різних розмірів фрагменти суглобового хряща, фібринові плівки та нитки, грудочки муцина і ін. Іригація (промивання великим об’ємом стерильного 0,9% фізіологічного розчину) суглоба при артроскопії має виражений терапевтичний ефект у хворих з деформуючим артрозом, ревматоїдним артритом, так як знімає запалення.
Звертатися з приводу артроскопії в травматологічне відділення. Пацієнт при собі повинен мати електронне направлення.
 
Завідувач травматологічного відділення Пруденко Г.Г.
Фото з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь