Лабораторія ПЛР-тестування: де її розмістять у Ніжині?

 

 

 

 

Ще рік тому було  закуплено медичне обладнання для облаштування на території Ніжина лабораторії, де б проводилося ПЛР тестування. Втім, до цього часу лабораторія в нашому місті не з’явилася, і матеріал для тестування відправляють до столиці, чи до Чернігова.

Це питання підняли вчора, 17 листопада, під час звіту міського голови Олександра Кодоли.

Повідомляє Нежатин.

Міський голова Олександр Кодола пояснив: “Медичні фахівці розглядали декілька варіантів приміщень, де можна було б розташувати лабораторію, оскільки вимоги до неї надзвичайно високі. Один із них – приміщення колишнього тубдиспансеру, але є вагомі причини не на користь цієї будівлі. Також була пропозиція розмістити лабораторію в районній лікарні, але ситуація з передачею райлікарні ще в стадії активного діалогу”.

Профільний заступник міського голови Ірина Грозенко додала: “Розглянувши і зваживши всі можливі варіанти, зупинилися на тому, щоб розмістити ПЛР-лаболаторію у приміщенні харчоблоку пологового будинку“.

Звісно, для того, щоб ПЛР-лаболаторія розпочала роботу, потрібно провести ще відповідні ремонтні роботи, але однозначно вона має бути в нашому місті.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь