Ніжинська міська лікарня отримала нове обладнання на 4 млн. гривень

 

 

 

 

Сьогодні, 19 листопада, Ніжинський міський голова Олександр Кодола і перший заступник міського голови Федір Вовченко відвідали міську лікарню.

Гендиректор медзакладу Олександр Костирко ознайомив з роботою мобільної рентгенологічної системи італійського виробництва, яку отримав медзаклад. ЇЇ вартість складає майже 4 млн. гривень. Кошти виділені з міського бюджету.

Зі слів фахівців, на сьогодні це найпотужніше обладнання в області, яке надасть можливість робити більш складні операції. Подібні установки є лише у Чернігові.

Крім того, установка дозволить економити дорогоцінний час – у медицині здоров’я та життя пацієнта надважливі.

Як запевнив О. Костирко, апарат буде освоєний найшвидшими темпами – ведеться підготовка фахівців.

«Дане обладнання дасть серйозний поштовх для розвитку хірургічного і травматологічного напрямку у Ніжині. Як тільки воно запрацює, потрібно проінформувати всіх жителів громади, щоб вони могли скористатися цією послугою. Адже ми працюємо для людей!» — підкреслив міський голова Олександр Кодола.

Завідувач травматологічного відділення Геннадій Пруденко щиро подякував керівництву міста та лікарні за увагу до відділення, зауважив, що ніжинські лікарі тільки мріяли про таке обладнання, але навіть не сподівалися на те, що місцева влада допоможе його придбати найближчим часом.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь