У Берестівці, що на Ніжинщині, почастішали крадіжки

 

 

 

 

У ніч проти 8 листопада зникли 4 секції металевого паркану біля храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці у Берестівці (Ніжинщина).

Поруч із ним — подвір’я Валентини Іллюшко. Вона стверджує, що вночі нічого підозрілого не чула та не бачила. А пропажу помітила лише зранку, коли виводила на пасовищу корову. Жінка одразу зателефонувала старості Берестовецького старостинського округу Катерині Пірковській.

-Я викликала поліцію. Біля паркану були сліди від коліс вантажівки. Очевидно, секції вивезли Машиною. Вага кожної з них – близько 60 кілограмів. Вони більше півметра заввишки і півтора метра завдовжки. Одній людині не впоратися, — міркує Катерина Василівна. — Грішити можна на будь-кого. Швидше за все, злодії здали трофей на пункт прийому металобрухту в Ніжині чи Борзні.

За словами старости, у 90-х роках коштом місцевого колгоспу огорожу встановили біля храму та Будинку культури. Першим – на початку 2000-х – почали розтягувати клубівський паркан. Церковний – у серпні цього року. Тоді вкрали дві секції. На місце події приїжджали правоохоронці, привозили службового собаку. Але вона нічого не винюхала. — З того часу дірку в паркані маскували молоденькі тополі. Мабуть, треба було розібрати його до кінця і продати, а на виручені гроші придбати цементну огорожу. Його на точку прийому точно не здаси, — каже Катерина Пірковська.

До речі, останнім часом у селі почастішали крадіжки. Минулої неділі місцева мешканка виявила пропажу… двох тонн картоплі, розфасованої у сітки. Коли сталася крадіжка, невідомо. Жінка мешкає одна. Чотири тижні тому вона чула, як уночі щось стукало біля будинку. Такі ж звуки розбудили її за два тижні. Обидва рази вона побоялася вийти надвір. Крадіжку картоплі помітила, коли вдень зайшла до льоху.

gorod.cn.ua, «Гарт» №47 (3059) від 18 листопада 2021 року, Ольга Іванченко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь