«Через посуху вода пішла з колодязів, з водойм,  а при відсутності центрального водопостачання у селах для місцевих жителів це стало справжньою бідою. Вихід — буріння  глибинних свердловин з відповідним обладнанням  для водозабору», — підкреслила тоді Любов Миколаївна.

І ось вчора, 29 листопада, на щотижневій оперативній нараді перший заступник Ніжинського міського голови Федір Вовченко запитав у Л. Пелехай: «Як у вас з водою на випадок пожежі?».

Староста Кунашівсько-Переяслівського  старостинського округу відповіла, що проблема, на жаль, не зникла: ставки пересохли, а на водонапірні вежі сподіватися не варто.

«Чому?» — журналіст сайту «УН» попросила Л. Пелехай прокоментувати ситуацію.

Як пояснила Любов Миколаївна, на території старостинського округу знаходяться 5 водонапірних веж, і жодна, так би мовити, не доведена до ладу.

Від тієї, що розташована на початку Ніжина, до с. Кунашівка приблизно 10 км – це чимала відстань, а при пожежі, як відомо, цінна кожна хвилина. Дві, в тому числі у Кунашівці, потребують суттєвого ремонту. Ще у двох – у с. Переяслівці —  не визначений власник, тому доступу до них взагалі немає.

«Проблема ця виникла не вчора – їй багато років. Але раніше хоча б у ставках була вода. В останні роки вона зникла. Люди дійсно потерпають без води. Виручають приватні свердловини», — бідкається староста.

Вирішити дане питання хоча і складно, але вкрай потрібно. Очільниця Кунашівсько-Переяслівського  старостинського округу сподівається на допомогу місцевої влади Ніжина.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото з мережі Інтернет

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.