У Ніжині реалізовано проєкт «Створення соціального хабу «Ми разом»

03 грудня в приміщенні Територіального центру відбулася прес-конференція на тему: «Соціальне партнерство як механізм організації ефективної соціальної роботи в громаді: проблеми, досвід, перспективи» в рамках презентації проєкту «Створення соціального хабу «Ми разом» на базі відділення денного перебування Територіального центру».

У зустрічі взяли участь міський голова Олександр Кодола, заступник міського голови Ірина Грозенко, заступниця керівника Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні, координаторка проєктів – Анастасія Чорногорська, спеціалістка проєктів, координаторка Фонду малих проєктів Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні – Оксана Петруха, директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області – Інеса Шаповалова, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олег Лісовець, голова ГО «Ніжинська міська організація ветеранів України» – Людмила Величко, начальник сектора інвестиційної діяльності відділу економіки та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради Тетяна Плетньова.

Сьогодні був відкритий вже другий проект, реалізований на базі територіального центру  у рамках «Фонду малих проєктів – України», який фінансується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні. За підтримки фонду, рік назад на подвір’ї центру створено 3 функціональні простори – спортивну, ігрову та концертну зону для людей літнього віку. На цей проект було спрямовано 435 тисяч гривень грантових коштів та 64 тисячі гривень співфінансування з міського бюджету.

Завдяки плідній співпраці з партнерами було реалізовано проект «Створення соціального хабу «Ми разом» на базі відділення денного перебування Територіального центру».

Загальна вартість проекту – 528 400 грн/ співфінансування від Фонду міжнародної солідарності – 456 400 грн. За ці кошти було облаштовано сам простір, проведений капітальний ремонт приміщення, закуплено нові меблі, комп’ютерне та телевізійне обладнання, для сенсорної кімнати було закуплено світовий дощ, стіл для арттерапії, а також  облаштовано санітарну кімнату для осіб з інвалідністю.

Під час презентації соціального простору міський голова Олександр Кодола подякував партнерам Фонду міжнародної солідарності в Україні об’єднавши, керівництву територіального центру та всім, хто долучився до створення соціального хабу. Наголосив, що разом ми зробимо, ще набагато більше добрих справ для розвитку Ніжинської громади.

«Реалізувавши ці два проекти, створили комфортні умови для людей, які потребують особливої уваги та підтримки»,- підкреслив міський голова Олександр Кодола.

nizhynrada.gov.ua

Фото Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь