Американські ліки, вартістю тисячу доларів за дозу, вже випробували на жителях Чернігівщини

 

 

 

 

29 вересня до Чернігівської області надійшло 1 380 доз американських препаратів бамланівімаб та етесевімаб – антитіла проти ковіду. Міська лікарня №2 була обрана як установа-одержувач, і розподілила ці новітні ліки по районах Чернігівського регіону. В Корюківському районі вже використали 17 доз, що складає половину з того, що до них надійшло. Як відомо, дані ліки показані не всім. Їх надають пацієнтам певних груп ризику. Це люди старші 65 років, вагітні, люди з цукровим діабетом, ожирінням, із хронічними захворюваннями нирок, серцево-судинної системи, легень та пацієнти, в яких знижений імунітет.

Як повідомляє видання «Сусіди-Сіті», посилаючись на Наталію Коленченко, медичну директорку КНП «Корюківської центральної районної лікарні» централізовано через управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА корюківська лікарня отримала 30 доз цих антитіл, яких вистачить на лікування 30-х хворих. Станом на 30 листопада використано 17 доз. Ці препарати безплатно розподілялися по районах і є безплатними для хворих, хоча вартість однієї дози, куди входить три флакони, – близько тисячі доларів.

Бамланівімаб та етесевімаб показаний тільки на початковій стадії захворювання на коронавірус, тобто не пізніше, ніж на 5-7 день від моменту, коли з’явилися ознаки недуги. З 17 хворих на коронавірус, які пройшли лікування із застосуванням американських препаратів, за 15-ма спостерігала Наталія Коленченко. Лікарка зазначає, що результат отримали хороший. У цих пацієнтів недуга не дала жодних ускладнень, зокрема, не розвинулася дихальна недостатність, а ураження легень склало лише 2-5%. Усі хворі за 5-7 днів перебування в стаціонарі були виписані додому.

Gorod.cn.ua за матеріалами сайту «Сусіди-Сіті», фото Наталія Рубей

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь