Ніжинський підприємець познайомив учнів та ліцеїстів з бізнесом

 

 

 

 

Пам’ятаємо, що саме підприємець є справжнім творцем суспільних благ! Одним із таких творців є підприємець Максим Удовенко, який в рамках проєкту (Батьківщина Ніжин, освіта) познайомив зі своєю діяльністю учнів 9 класу гімназії №2 та міського ліцею. В очах гімназистів видно було блиск та задоволення від побаченого та почутого від молодого підприємця та учасника нашої команди! Учні задавали багато питань, на які отримали безліч цікавих відповідей та порад, як стати успішним підприємцем.

Ми поспілкувались більш детально з Максимом Удовенком з приводу заходу:

 “Я підприємець, займаюсь відразу чотирма напрямками. Це автомобільний бізнес та напрямки, які з ним не пов’язані. До мене звернулась директорка міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Інеса Олексіївна Кривенко. Вона попросила мене привезти дітей на підприємство, яке займається біопаливом, біопаливними палетами (це сучасний аналог опалення замість газу) та в магазин автозапчастин. А також попросили розповісти дітям, як робиться бізнес, які мають бути риси характеру, як дітей замотивувати, щоб вони гарно навчались і розуміли, що в житті потрібно ставити задачі, їх досягати, працювати та не потрібно нічого боятись, а постійно розвиватись та рухатись вперед.

З чого все почалося? Ми з Інесою Олексіївною приїхали в гімназію №2 та забрали дітей. Першою локацією був магазин автозапчастин. В ньому я ознайомив дітей з бізнесом, а саме, як ми його ведемо. Для того, щоб займатись даною справою потрібно мати офіційні документи, оформити ФОП, шукати постачальників, закупити товар. Ми гімназистам та ліцеїстам показали як працює підбір автомобільних запчастин та як користуватись каталогами для підбору. Розповіли дітям, що таке бухгалтерія, реалізація товару та як потрібно спілкуватись з покупцями.

Потім ми поїхали на наше виробництво біопалива та паливних палетів, яке знаходиться в Ніжині по вулиці Носівський Шлях. Там дітям сподобалось набагато більше, оскільки вони побачили як йде безпосередньо робота. Розповіли про діяльність підприємства та чим воно займається, а саме про перереробку відходів, які забруднювали нашу планету. Це такі відходи як тирса, матеріал від соняшника. До минулого року даний вид сміття просто вивозили на сміттєзвалище. На сьогодні є сучасний спосіб його переробки. Ось цим ми зараз і займаємось. Дітям була проведена екскурсія.

Дітлахам дуже сподобався захід. Вони розповіли про нього батькам. На днях телефонували просили ще провести екскурсію, але тепер вже іншим учням.”

“Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності. Тому ми разом з нашою командою вирішили втілити мрію учнів і познайомити з діяльністю підприємців. Старшокласники отримали безліч задоволення від побаченого і почутого. Що дало змогу ще більше визначитися з майбутнім вибором професії”.

Радник міського голови Сергій Охонько зазначає: “Дякую Максиму Удовенку та Інні Кривенко, які зробили благородну справу для дітей. Дякую їм за спіпрацю та роботу в дусі синергії!”.

vkorin.com.ua, Євген Ткаченко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь