Ніжинщина: незнайомий водій пропонував школярам підвезти їх додому

 

 

 

 

За інформацією служби у справах дітей Ніжинської райдержадміністрації, нещодавно в одному з населених пунктів Ніжинського району мама двох школярів повідомила, що декілька разів біля її дітей по дорозі із школи додому зупинявся автомобіль марки «Жигулі» і незнайомий чоловік пропонував підвезти додому. Працівники служби у справах дітей повідомили про це дирекцію школи та правоохоронні органи.

На щастя, нічого поганого з дітьми не трапилось, але ми закликаємо батьків та осіб, що їх замінюють, приділяти увагу своїм дітям, щоб вони знали, як поводити себе з незнайомцями.

Є люди, з вигляду яких не одразу розпізнаєш, що вони небезпечні. Тому, постарайтеся донести до своєї дитини, що розмова із будь-якою невідомою людиною, яка пропонує показати щось цікаве у іншому дворі, запрошує сісти до свого автомобіля, пропонує солодощі, або запрошує кудись із нею піти – це вже небезпечно. Серед зловмисників знайдеться чимало прекрасних психологів, які зможуть легко «заговорити» дорослу людину, не кажучи вже про дитину.

Ми радимо малечі у таких випадках одразу шукати знайомого дорослого та кликати його на допомогу, якщо знайомих не має – все одно треба кликати на допомогу.

Відпрацюйте разом з дитиною її поведінку при зустрічі з незнайомою людиною в різних ситуаціях. Пам’ятайте, ці дії повинні бути спрямовані на припинення будь-якого спілкування з незнайомцями. Для цього дитині варто, не вступаючи в небажаний діалог, якнайшвидше покинути місце бесіди. Після того, як вона опиниться в безпеці, дитині бажано розповісти про події з нею батькам. Не одягайте на дитину дорогі прикраси – це зайвий раз може привернути до неї увагу злочинців. Не дозволяйте дитині йти по вулиці з телефоном в руках, а тим паче зосереджувати всю увагу на екрані (ігри, соцмережі, Інтернет).

Також, нагадуємо, якщо зникла дитина – не зволікайте часу та одразу телефонуйте за номером 102. Як правило, самостійні пошуки не приводять до результатів, а дитина за цей час може потрапити у біду.

Будьте пильними та нехай із вашими сім’ями все буде гаразд!

borznyanska-gromada.gov.ua

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь