Чернігівщина виходить із “червоного” рівня епіднебезпеки

 

 

 

 

Чернігівська область найближчими днями вийде з «червоного» рівня епіднебезпеки поширення Covid-19.

Лише 2 із 25 регіонів України не виконують умови виходу із червоного рівня епіднебезпеки. Це Волинська та Запорізька області.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За інформацією МОЗ, упродовж останніх трох днів коефіцієт виявлення випадків інфікування в Чернігівській області не перевищує 20% (19,6, 18,9, 19,9). Решта індикаторних показників вже давно відповідають нормам. Тож, найближчими днями рішенням комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій Чернігівщину переведуть до «жовтого» рівня епіднебезпеки.

Відтак в області діятимуть обмеження, характерні для цього рівня.

Бізнес, який працює в жовтій зоні, має перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест у відвідувачів.

Громадяни, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативного тесту чи сертифіката про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не зможуть:

брати участь у проведенні масових заходів (це стосується культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних та інших заходів);

відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;

скористатися послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, для них будуть закриті бари, ресторани, кафе та інші заклади.

Водночас робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил – носіння маски та дотримання фізичної дистанції 1,5 м.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь