Випустили нову медаль, присвячену видатному ніжинцю

 

 

 

 

Як повідомила фб-сторінка “Колекціонери України” #Музей_КолУкр, на початку грудня 2021 року монетний двір Національного Банку України випустив нову медаль із серії “Видатні українці”, присвячену Юрію Лисянському – мореплавцю і капітану, учаснику навколосвітньої експедиції 1803-1806 років.
Як повідомив один з авторів проєкту Микола Омельченко, це – приватне замовлення.
Медаль виготовлено з нейзильберу. Тираж 1000 шт. Ідейним ініціатором медалі став відомий колекціонер Петро Федорович Рябченко. Художній проєкт медалі створив заслужений художник України, відомий геральдист, автор багатьох державних нагород та символів Президента України Олексій Руденко.
На жаль, ініціатор ідеї Петро Федорович не дожив лише декілька днів, щоб побачити медаль, як кажуть, “в живу”… Але ще за життя вже знав, що вона в роботі, бачив та затвердив гіпсові моделі продукції… Втілення проєкту в життя взяв на себе син Петра Федоровича — Юрій Петрович Рябченко… Від себе додамо, що ми пишаємося нашим видатним земляком і навколосвінім мандрівником Юрієм Лисянським, який нарешті упевнено повертається на батьківщину та в історичну свідомість українців!
За інформацією Олександра Морозова, завідувача музею рідкісної книги НДУ ім. Миколи Гоголя та музею Юрія Лисянського

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь