Дякуємо вам, ніжинці, за вашу небайдужість і добро!

 

 

 

 

З 12 до 19 грудня 2021 р. у Відділі історії міста Ніжина Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського тривала благодійна акція «Тиждень доброти».
Її мета – матеріально допомогти дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах й вимушені перебувати в Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації.
У День Святого Миколая були підбиті підсумки акції: завдяки небайдужим ніжинцям у музеї було зібрано величезну кількість одягу, взуття, постільної білизни, посуду, іграшок і книжок.
Досить скромні кошти, залишені в благодійній скриньці відвідувачами Відділу історії міста Ніжина, були витрачені на закупівлю канцелярського приладдя, якого також потребував центр соціально-психологічної реабілітації дітей. 20–21 грудня 2021 р. співробітники відділу історії з допомогою кількох волонтерів упорядкували всі речі й доправили подарунки маленьким вихованцям центру.
Висловлюємо безмежну вдячність усім, хто підтримав ініціативу ніжинських музейників і приєднався до збору речей; хто не залишився осторонь проблем дітей, що опинилися в скрутному соціально-психологічному стані. Хотілося б окремо відзначити активність та ініціативність студентів Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької та студентів і викладачів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Особливу подяку за найбільший внесок у нашу спільну благодійну справу висловлюємо пані Тетяні Олександрівні Крик та її родині.
Щиро дякуємо волонтерам, що активно й безоплатно допомогли із пакуванням та перевезенням майже пів тони благодійної допомоги, а саме: Анні Карпенко, Олександрі Лабуті, Олені Шарило, Віталію Мазурику, а також ніжинцю Дмитру, який, попри суттєву допомогу, скромно не назвав свого прізвища. І, звісно, ВЕЛИЧЕЗНЕ СПАСИБІ кожному мешканцю нашої дружньої ніжинської громади, хто поділився частинкою своєї щедрої душі з тими, хто так потребує доброти й турботи. Разом ми створили справжнє чудо для маленьких дитячих сердець на свято Святого Миколая.
Хочеться сподіватись, що подібні ініціативи НКМ ім. І. Спаського і в майбутньому будуть підтримуватись жителями Ніжина.
Благодійна акція завершилася, проте для благодійності немає термінів – ті, хто не встиг долучитися до музейного «Тижня доброти», але мають бажання допомогти дітям, що перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, можуть це зробити в будь-який час самостійно.
Центр знаходиться за адресою:
м. Ніжин, вул. Гончарна, буд. 19А (для автомобілів – в’їзд з боку вул. Озерної).
Творімо добро разом!
Степанова О.В.
науковий співробітник Відділу історії міста Ніжина
НКМ ім. І. Спаського

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь