Олександр Кодола: “Несправедливо дотувати „Укрзалізницю“ за рахунок місцевих бюджетів”

 

 

 

 

22 грудня відбулася сесія Чернігівської обласної ради, в якій взяли участь Ніжинський міський голова Олександр Кодола, депутати обласної ради Ірина Грозенко та Наталя Копиця.

«За ініціативи нашої команди облрада підтримала звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо скасування Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок, прийнятою нещодавно Кабміном», — зазначив міський голова Ніжина.

Цією методикою низці підприємств, зокрема, «Укрзалізниці» коєфіціент нарахування орендної плати за землю зменшено з 1 до 0,5. В результаті чого місцеві бюджети втратять понад 2 млрд грн. Вважаємо це наступом на місцеве самоврядування! Тобто Уряд за рахунок громад хоче підтримати збиткову «Укрзалізницю».

Для Ніжина це друге за розміром джерело формування бюджету громади. Якщо вдвічі зменшаться ці надходження, то місцевий бюджет у наступному році зменшиться на 35 млн. грн. А це значні втрати для бюджету.

«До прикладу, за ці кошти ми повністю утримаємо такі бюджетні галузі, як охорона здоров’я, культура і мистецтва. Або для порівняння — це утримання на півріччя сфери дошкільної освіти.

Вважаємо несправедливим дотувати „Укрзалізницю“ за рахунок місцевих бюджетів! Це ще один крок до згортання децентралізації. До зменшення фінансової бази місцевого самоврядування.

Звертаємося до Президента України та Уряду з вимогою скасувати таке недолуге рішення!» — підкреслив очільник Ніжина  Олександр Кодола.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь