Традиціями святкування Нового року поділилися ніжинці

 

 

 

 

До святкування Нового року залишилися лічені дні! Ми всі любимо це свято з дитинства, з його пухнастими ялинками, яскравими  вогниками новорічних гірлянд, омріяними подарунками та теплом домашнього затишку.

Які  традиції святкування Нового року бережуть у своїх родинах ніжинці?

Оксана Калініченко, директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

“Для мене Новий рік – це світле, сімейне свято. Незмінно зустрічаю його із найріднішими і найближчими людьми. Великою та дружною родиною збираємося у батьків 2 січня, бо цього дня у мами День народження. І тому святкових і радісних днів у нас у Новому році відразу два!”.

Валерій Гавриленко, підприємець, депутат Ніжинської міської ради:

“Як кажуть у знаменитому фільмі: “31 декабря мы с друзьями ходим в баню”.  Потім збираємось за новорічним столом, але кожного разу в іншому місці, в новому стилі, та обмінюємся новинами, емоціями, подарунками. Традиції дуже прості, але, я вважаю, саме в простоті й присутнє найголовніше. Життя таке швидкоплинне, і головне – це спілкування з тими людьми, які надихають на найкраще і для яких хочеться жити!”.

Тамара Хоменко, вчитель Ніжинської ЗОШ №1:

“Традиції такі: у нашій родині завжди є красуня-ялинка. Яскраса і чепурна! А під нею – неодмінно подарунки і багато-багато мандарин”.

Юлія Кузьменко, кандидат історичних наук, доцент НДУ імені Миколи Гоголя:

 

“Я обожнюю Різдвяно-Новорічні свята! Завжди чекаю на диво, вірю, що прийдешній рік стане кращим за попередній, люблю запах мандарин і хвої в оселі та намагаюся створити затишну і трохи казкову атмосферу для своїх рідних. Новорічні традиції в нашій родині дуже типові: для нас Новий рік – це сімейне свято, тому ми завжди святкуємо вдома, у сімейному колі; після 12 години всі члени родини дарують один одному невеличкі подаруночки. Також обов’язково телефонуємо своїм рідним і близьким, які живуть в інших містах, щоб, незважаючи на відстань, вони могли відчути наше тепло та турботу”.

Олександр Турчинов, фахівець 1 категорії соціально-гуманітарного відділу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя:

“Разом з родиною прикрашаємо ялинку, вдома готуємо новорічні страви, йдемо у місто на загальноміську ялинку, з подарунками – в гості до хрещеників і хрещениць. Завжди радію Новому року, бо це – нові можливості. З друзями виїжджаємо в ліс на природу, запускаємо салюти, вітаємо сусідів, і даруємо багато подарунків! Традиції незмінні! І такі улюблені…”.
Наталія Боришкевич, лікар-інфекціоніст Ніжинської ЦМЛ:

Новорічні традиції нашої родини збігаються з традиціями більшості українців. Тато приносить ялинку, діти її прикрашають. І тоді в оселі з’являється атмосфера свята. Сім’я збирається разом за святковим столом. і, звісно, подарунки під ялинкою – обов’язковий атрибут свята”.

Галина Арвахі, професійна тренер-хореограф, сертифікована вчителька йоги, директор Ніжинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи:
“Новий рік – казковий та чарівний час для кожної людини, для дитини та дорослого! Кожна сім’я має свої традиції, що передаються з покоління в покоління. Новий рік не є винятком! Якісь сім’ї не змінюють місце святкування рік за роком, інші готують святкові страви за рецептами бабусі, прихід Діда Мороза, феєрверки тощо. Для моєї родини це свято вважається сімейним, бо саме цієї ночі за столом збирається вся наша велика дружна сім’я. У Новорічну ніч у нашій сім’ї існує традиція загадувати бажання о 00.00 під бій курантів. Традиція полягає в тому, щоб кожен написав на аркуші паперу всі свої бажання на наступний рік, потім все складаємо в коробочку і в кінці року, коли проводжаємо рік, читаємо, які бажання збулися. А здійснюються вони завжди. Цієї ночі можна випробувати неймовірну силу оновлення всього. Змінюється рік, змінюються люди, змінюються думки та погляди на речі. Зміни піддається практично все наше життя. Не бійтеся! Загадуйте бажання!”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь