Завтра – Різдво. Напередодні цього світлого християнського свята на стіл традиційно подають кутю. Це традиційна основна Різдвяна страва, яку готують із вареної пшениці, додаючи мед і мак.
У Ніжині на базарі сьогодні зранку охочі купують вже готову, зварену кутю.
Дбайливі господині-продавчині гостинно пропонують на вибір:
зварені зерна пшениці – 20 грн за стакан,
і варена кутя з родзинками, горіхом та чорносливом – 30 грн.
Рецепт приготування куті:
Інгредієнти:
- пшениця — 400 г;
- мак — 250 г;
- волоські горіхи — 150 г;
- родзинки — 150 г;
- мед — 100 г.
Спосіб приготування:
- Пшеницю промити та замочити у воді.
- Крупу залити водою і варити на слабкому вогні до готовності. Пшениця має стати м’якою, але не розваритися повністю. Якщо необхідно, під час варіння підлити воду.
- Мак та родзинки замочити у воді, горіхи порізати.
- Змішати пшеницю, мак, горіхи, родзинки, додати мед за смаком і все перемішати.
- Подавати кутю холодною. Смачного! (life.nv.ua)
Фото Нежатин
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram