Тарифи за опалення для ніжинців не змінилися

 

 

 

 

В.о. директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко надала роз’яснення щодо нарахувань за тепло, які отримали ніжинці.

«При передачі інформації про рахунки з особистого кабінету ТОВ «НіжиТеплоМережі» до Приватбанку та Ощадбанку відбувся збій. У платіжках за тепло відобразилося нарахування за листопад і грудень місяць. Збій був ліквідований на другий день», – пояснила Любов Миколаївна.

Нарахування, які проводить підприємство з 5 листопада 2021 року введені нові правила розрахунку за тепло відповідно до Постанови Кабміну від 5 листопада 2021 року, у тарифі з’явилася графа «За абонентське обслуговування». Плата за абонентське обслуговування є необхідною. Раніше ця плата була в затвердженому тарифі, а зараз це як окрема послуга. Введено обов’язково повірку теплового лічильника підприємством, а не особисто споживачами. За рахунок даної абонентської плати «НіжинТеплоМережі» проводитимуть повірку тепла. Зокрема, на поточний опалювальний сезон заплановано повірку 65 будинкових лічильників. На це потрібно 500 тис. гривень.

Також є нововведення як різниця в тарифі. За рахунок місцевого бюджету сплачено вже 6 млн.грн. за різницю в тарифі за жовтень та листопад 2021 року. Це спричинено тим, що споживачі тепла сплачують за надану послугу по тарифах 2018 року.

Міський голова Олександр Кодола зауважив, що в міському бюджеті заплановані кошти на відшкодування різниці в тарифах. За різницю в тарифах на опалення для населення у 2021 році передбачено було 13 млн грн., з який 6 млн. вже сплачено, на 2022 рік за попередніми підрахунками заплановано 27 млн.грн. Для потреб бюджетної сфери збільшення на рівні 24 млн.грн. Разом це 57 млн., які б ми могли витратити на соціальні потреби міста, а держава передає невластиві повноваження на міста.

nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь