Кардіологічне і дитяче відділення в Ніжині функціонують

 

 

 

 

У ході сьогоднішнього засідання сесії міськради заступник міського голови Ірина Грозенко озвучила проблему в медичній газулі нашого міста, яка пов’язана з функціонуванням двох відділень НЦМЛ – дитячого і кардіологічного.

“На сьогодні міська лікарня заключила з НСЗУ (Національна служба здоров’я України)  15 пакетів на надання медичних послуг. І така послуга, як надання на вторинному рівні стаціонарного лікування дітей і кардіологічних хворих, не передбачена самою медичною реформою, – розповіла Ірина Вікторівна. – Тобто послуги по цих профілях надаються на третинному рівні відповідно в обласній дитячій лікарні та в обласному кардіологічному диспансері.

Але, враховуючи необхідність цих послуг для жителів нашої громади, керівництво міськлікарні й міська влада приймають ряд заходів для того, щоб можна було утримувати хоча б 5 ліжок для екстреного  надання послуг  дитячому населенню міста. Ці ліжка фінансуються за рахунок коштів, які отримує міська лікарня від НСЗУ.

Кардіологічне відділення теж утримується аналогічним чином.

При цьому Ірина Грозенко підкреслила, що мови про закриття цих відділень немає.

“Наше завдання на сьогодні – заключити якогомога більше пакетів і отримати більше коштів від НСЗУ, щоб жителі нашого міста могли утримувати як стаціонарне дитяче лікування, так і кардіологічне”, – підкреслила заступник.

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь