Президент відреагував на петицію про скасування військового обліку для жінок

 

 

 

 

У відповідь на петицію про скасування військового обліку для жінок президент Володимир Зеленський закликав міністра оборони Олексія Резнікова скоротити перелік спеціальностей та професій, які мають це робити.

“Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова щодо необхідності обов’язкового уточнення низки питань, пов’язаних із військовим обліком жінок, зокрема скорочення переліку спеціальностей та професій, споріднених з відповідною військово-обліковою спеціальністю, згідно з яким жінок беруть на військовий облік військовозобов’язаних, з огляду на реальні потреби оборони держави”, — повідомили у пресцентрі Офісу президента.

В ОПУ відзначили, що захист суверенітету й територіальної цілісності держави є справою всього українського народу і в питанні не може бути привілеїв чи обмежень за ознакою статі.

Проте, як наголосили у відомстві, суспільний резонанс викликано недостатньо обґрунтованим і тому надто широким новим переліком спеціальностей і професій, згідно з яким жінок беруть на військовий облік, а також відсутністю чітко визначеної процедури постановки їх на такий облік.

Що відомо

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь