Мінус 13 дорожніх знаків на автодорозі Ніжин-Прилуки

 

 

 

 

Співробітники Служби автомобільних доріг Чернігівської області днями виявили зникнення 13-ти дорожніх знаків на автодорозі Ніжин-Прилуки.

— Ця 75-кілометрова ділянка дороги була відремонтована минулого року. Ми встановили по всій його протяжності засоби організації та безпеки дорожнього руху. Але деякі з них довго не простояли, — каже речниця Автодору Аліна Левочко. — Злодії вкрали 5 знаків «Дати дорогу», по одному — «Перехрестя з другорядною дорогою» та «Пішохідний перехід», 4 спеціальні покажчики (вони допомагали водіям орієнтуватися на місцевості) та 2 знаки індивідуального проектування з назвами «р. Остер» та «р. Галка». Більшість із них зловмисники зрізали зі стійками.

За словами Аліни Олександрівни, через відсутність дорожніх знаків водіям тепер важко орієнтуватися на відповідних ділянках автодороги.

Служба автомобільних доріг вже направила до правоохоронних органів заяву про крадіжку знаків. І попросила мешканців Чернігівщини виявляти громадянську позицію. — Реагуйте, будь ласка, коли бачите несанкціоновані дії щодо державного майна на автошляхах.

Обов’язково повідомляйте про це до поліції та Служби автомобільних доріг у Чернігівській області. Інформація про місця ймовірного збуту металевих конструкцій також буде корисною, — каже спікер. Ми разом повинні дбати про безпеку на трасах. Адже від цього залежить здоров’я та життя учасників дорожнього руху. В Інтернеті чимало оголошень про виготовлення та продаж дорожніх знаків.

Вартість одного – залежно від розмірів та матеріалів 450-2000 грн. Як правило, знаки встановлюють на спеціальну металеву стійку: ціна погонного метра – 250-350 грн. У пунктах прийому металобрухту іноді за них платять дорожче. Адже вартість 1 кг брухту зазвичай варіюється від 45 до 95 грн. Вага самого знака становить 1 – 10 кг.

gorod.cn.ua, «Гарт» №4 (3069) від 27 січня 2022, Ольга Іванченко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь