Рішення про передачу Московському патріархату культової споруди скасують?

 

 

 

 

На початку жовтня Чернігівська обласна рада прийняла рішення про передачу торгових рядів по вулиці Гоголівська у приватизацію благовіщенському монастирю, що підпорядковується Московському патріархату.

Як тоді пояснювали депутати облради, які представляють інтереси Ніжинщини, автори проекту рішення ввели їх в оману. Адже, по-перше – рішення було внесено в порядок денний кулуарно, до того ж була відсутня пояснювальна записка. По-друге – не було також чітко прописано, що передаватиметься саме Московському патріархату.

Одразу ж після того, як обласні депутати, зрозуміли свою помилку, то поставили до відома голову облради Ігоря Вдовенка, аби підготувати відповідний проект рішення про скасування прийнятого.

27 листопада секретар міської ради Валерій Салогуб проінформував, що на сайті обласної ради вже з’явився Проект рішення щодо скасувати рішення Чернігівської обласної ради від 25 вересня 2019 року № 72-19/VII «Про передачу культової споруди у власність СвятоБлаговіщенському чоловічому монастирю Ніжинської єпархії Української Православної Церкви».

Розглядатимуть депутати це рішення на найближчій сесії Чернігівської  облради.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь