На програму доступного кредитування держава виділить 5 млрд грн

 

 

 

 

Фінансування програми кредитування для мікро- та малого бізнесу з державного бюджету становитиме щонайменше 5 млрд грн у 2020 році, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Ми з НБУ спільно знайшли можливість забезпечити Українсько-німецький фонд як інструмент джерелами фінансування, тому на початок року там буде достатньо коштів, щоб що всі охочі, які відповідають критеріям цієї програми, отримали кошти. Ця сума протягом року, можливо, змінюватиметься, але нині в нашому розумінні 5 млрд грн за наступний рік ми готові як держава витратити”, – сказав Гончарук під час прес-брифінгу в Києві в середу, відповідаючи на запитання агентства “Інтерфакс-Україна”.

При цьому він зазначив, що сума залежатиме від кількості заявок.

“Ми бачимо інструменти, щоб забезпечити цей інструмент коштами”, – прокоментував прем’єр.

Як повідомлялося, програма з підтримки малого та середнього підприємництва, що передбачає доступне кредитування під 5-9% річних, має почати діяти з 1 лютого 2020 року.

Вона передбачає видачу кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п’ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочі місця, під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставку буде знижено на 0,5%, і під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн.

Сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

https://ua.interfax.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь