Пожежа в лісі перекинулась на неогороджений сміттєвий полігон

 

 

 

 

Вже другий день команда пожежників гасить полум’я на Ніжинському сміттєвому полігоні. Стан повітря по вулиці Прилуцькій бажає кращого. Неприємний запах відчувають жителя решти міста.

Інформує сайт НЕЖАТИН

Як ми вже писали раніше, о 14 год. 16 хв. 13 квітня на полігоні твердих побутових відходів КП “Виробниче управління комунального господарства” Ніжинської міської ради сталася пожежа сміття на площі 0,8 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збиток – встановлюється. За добу ліквідовано осередки займання на площі 0,3 га (залишилось – 0,5 га). Гасіння триває.

Як пояснив відповідальний за полігон Юрій Хоменко, першочерговою причиною пожежі стало загоряння настилу в сусідньому лісі. Звідти полум’я перейшло на полігон.

Дійсно, за повідомленням Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи, біля с. Хвилівка Ніжинського району о 6 год. 14 хв. 13 квітня на території ДП “Ніжинрайагролісництво” сталася пожежа настилу в лісі на площі 0,7 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Треба зазначити, від таких пожеж полігон могла б врятувати огорожа, або інші захисні конструкції. Існує вона лише вздовж в’їзду на полігон, де небезпека для загоряння є мінімальною. Натомість, дане питання в стінах міськради поки що не піднімається.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь