Згідно з дослідженням, вживання насичених жирів у підлітковому віці підвищує ризик розвитку депресії і стресу в дорослому житті
Вчені з університету Лома Лінда в Каліфорнії (США) з’ясували, що продукти з високим вмістом насичених жирів знижують здатність організму боротися зі стресом. Про це повідомляє ScienceDaily.
Згідно з повідомленням, випробування проводилося на лабораторних щурах. Вони їли їжу з високим вмістом насичених жирів і вчені дійшли висновку, що ті частіше були схильні до стресу.
Крім цього встановлено, що вживання насичених жирів в підлітковому віці підвищує ризик розвитку депресії і стресу в дорослому житті.
Автор дослідження Джонні Фігероа наголосив, що чим більше фаст-фуду і смажених страв людина споживає в підлітковому віці, тим гірше вона буде справлятися зі стресовими ситуаціями, занепокоєнням і тривогою в дорослому житті.
До насичених жирів відносяться:
- маргарин
- тваринні жири – такі, як вершкове масло, сир, нутряний жир, нирковий жир і білий жир на м’ясі (включаючи курячу шкірку).
- тропічні гідрогенізовані рослинні жири – пальмова і кокосова олія.
Продукти, багаті насиченими жирами:
- жирні м’ясні продукти
- фастфуд
- кондитерські вироби
- шоколад
- молочні продукти