Чи чекати ніжинцям на теплі батареї та гарячу воду без запізнень

 

 

 

 

Жовтень на порозі, тому температура за вікном поступово падає та і в домівках ніжинців вже стало некомфортно. Деякі містяни ще й бойлерами не запаслись, тому водні процедури наразі схожі більше на загартовування, ніж на приємність.

Чи чекати ніжинцям гарячого водопостачання та коли стане тепло в наших домівках журналісти вирішили запитати у заступника директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Володимира Школьного.

Чи готові мережі міста до опалювального сезону?

  • Наразі підготовка мереж до опалювального сезону виконана не в повному обсязі, залишилось закінчити рекультивацію, що ми й плануємо зробити найближчим часом. Хочу зазначити, що це не вплине на початок опалювального сезону, адже рекультивація це благоустрій території біля прокладених тепломереж і подача тепла від цього не залежить.

Коли планують подати тепло у домівки ніжинців?

  • Подача тепла відбудеться згідно норм чинного законодавства. Постановою КМ передбачено, що початок опалювального сезону розпочинається 15 жовтня. Змінити терміни та подати тепло в домівки громадян раніше можна лише після рішення міськвиконкому або міського голови, при умові, що добова температура протягом 3 днів буде нижче +8 градусів по Цельсію.

Чи зміняться тарифи на ГВП та теплопостачання?

  • Поки що тарифи залишаються на тому рівні, що й був. Про зміну тарифів можна буде говорити лише після збільшення ціни на газ для населення – дане рішення приймає кабінет Міністрів України.

Чи буде гараче водопостачання  в домівках ніжинців?

  • Так, подача ГВП планується, але лише в опалювальний сезон.

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь