Творчий колектив Ніжинської ДХШ сяяв на черговому концерті

 

 

 

 

На початку жовтня  у рамках святкування Міжнародного дня музики у Музеї-квартирі В.Косенка  (м. Київ) відбувся Концерт-зустріч «Є на землі одна країна, і зветься музика вона!»  колективу Ніжинської дитячої хореографічної школи з Геннадієм Саськом – відомим українським композитором, заслуженим діячем мистецтв України, Лауреатом  Премії ім. В.С.Косенка за визначний внесок у розвиток музичної творчості для дітей та юнацтва.

Творча дружба пов’язує колектив Музею В.Косенка з колективом Ніжинської дитячої хореографічної школи. Знайомству з цим музеєм  творчий колектив Ніжинської дитячої хореографічної школи завдячує неповторній особистості Будіковій Ларисі Лаврентіївні. Саме за її ініціативи учні Ніжинської дитячої хореографічної школи брали участь у концертних зустрічах, що проходили в Музеї В.Косенка. І завжди на цих зустрічах був присутнім Лауреат премії ім. В.Косенка за кращі дитячі твори, український композитор Геннадій Михайлович Сасько. Цей композитор  має багато почесних звань та нагород, але  найдорожча серед них  – це його любов до дітей, його твори.

Завдяки  гостинному директору музею Володимиру Григоровичу Мудрику на святі панувала надзвичайно тепла, невимушена атмосфера, в якій  юні обдарування Ніжинської дитячої хореографічної школи  мали можливість якнайкраще розкривати свої виконавські таланти.

Концертна програма  учнів та викладачів Ніжинської дитячої хореографічної школи складалася з  творів В.Косенка, творів  лауреатів премії ім. В.Косенка  та    творів сучасних українських композиторів (ведуча – викладач школи Колодка І.Є.).

Першим лауреатом  Премії ім. В.Косенка став Валерій Степанович Подвала – відомий український композитор та педагог. Степанова Сніжана (клас викладача Дяконенко Т.В.) майстерно виконала його твір «Полька-диссонанс».

Прозвучали і відомі твори  Віктора Косенка: «Скерцино» (Кузьменко Софія, клас викладача Гроздовської О.Г.), «Прелюдія» (Козієнко Ангеліна, клас викладача Бобир Л.В.).

Із задоволенням учні та викладачі Ніжинської дитячої хореографічної школи виконували музичні твори сучасних композиторів: «Перший пролісок» В.Степаненка (Фесенко Дарина, клас викладача Шматок М.В.), «Ой дівчино» (Ходак Анна, клас викладача Колодки І.Є.) та  «Не щебечи, соловейко» (Кононенко Анастасія, клас викладача Авер’янової Т.М.) В.Зайцева, «На зйомках вестерну» Н.Лагодюк (Кашуба Роман, клас викладача Ревенчук В.В.), «Прелюдія № 5» А.Кармазіна (викладач Гроздовська О.Г.), «На небі місяць» Г.Саська (викладачі Дяконенко Т.В. та Колодка І.Є.).

У репертуарі учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи  по класу «Сольний спів» (викладач Евелєкова Т.Д.) є  багато творів сучасного сумського композитора Руслани Лісової. Саме вони і прозвучали на святковому концерті  у виконанні Неронської Анастасії («Весела пісенька»), Ухо Валерії («Казковий принц») та їх викладача Евелєкової Т.Д. («Так просто бути щасливим»).

Та найголовніше, що учні Ніжинської дитячої хореографічної школи  мали щастя почути у виконанні  Геннадія Михайловича Саська його твори з циклу «Відгомін століть» та його цікаву розповідь про образи  тем, пов’язаних з древньою  історією нашої Батьківщини.

На завершення творчої зустрічі директор Ніжинської дитячої хореографічної школи Тимошенко Г.Л. щиро подякувала  від імені усього творчого колективу школи  невтомному Геннадію Михайловичу Саську та гостинному Володимиру Григоровичу Мудрику. А на згадку –  прекрасне натхненне фото учасників  мистецького заходу та  незабутні спогади про творчу зустріч талановитих особистостей.

 

Гроздовська О.Г.,

викладач Ніжинської дитячої хореографіч

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь