На будівництво сховищ для боєприпасів додатково виділять два мільярди

 

 

 

 

На будівництво сховищ для зберігання боєприпасів додатково виділять 2 мільярди гривень.

Про це під час брифінгу, який транслює телеканал ZIK, повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

Міністр повідомив, що Комітет з питань національної безпеки та оборони ухвалив рішення додатково виділити 2 мільярди гривень на будівництво сховищ для зберігання боєприпасів.

Міністр оборони повідомив, що програма із будівництва нових підземних сховищ боєприпасів розрахована на чотири роки та передбачає спорудження 136 сховищ. З його слів, на окремих арсеналах такі укриття вже почали будувати.

Степан Полторак поінформував, що сховища, будівництво яких запропонували на засіданні профільного парламентського Комітету, є легкими, проте і часу, і коштів для їх спорудження потрібно менше.

Відповідаючи на запитання щодо причин вибухів в Ічні, міністр оборони зауважив, що після кожного випадку вибухів на арсеналах призначав розслідування, після завершення яких і приймав рішення у межах своєї компетенції.

Міністр повідомив, що за вибухи на базах та арсеналах до відповідальності притягнули більше 60 осіб, серед них і генерали.

Степан Полторак повідомив, що з військового складу в Ічні перемістили 56 тис тонн боєприпасів, назагал за чотири роки у державі перемістили 450 тис.тонн боєприпасів.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь