Чи готовi нiжинськi батьки доплачувати за шкiльнi снiданки?

 

 

 

 

«Готуй сани влітку», – говорить відома приказка, ось і міські очільники вже почали формувати бюджет на наступний рік.

Одним з болючих та важливих питань для громади міста завжди були проблеми освіти, тому вже зараз шукають шляхи економії витрат на цю галузь.

Нещодавно серед батьків учнів 1- 4 класів провели опитування стосовно готовності батьків оплачувати сніданки своїх дітей, які зараз фінансуються із місцевого бюджету.

Загалом, опитали 3013 батьків учнів 1-4 класів – це 97 % від загальної кількості. Проти будь-яких доплат за сніданки в школах – 51% опитаних – це 1 551 батьків, за доплату – 49% від загальної кількості. Такі дані навів начальник Управління освіти Станіслав Крапив’янський в ході засідання виконавчого комітету 18 жовтня.

Він зокрема зазначив: «Батьки готові доплачувати 2-3 грн за день».

Деякими членами виконкому були наведені подібні приклади інших міст, де батьки доплачують вже давно та більші суми.

За словами заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка, подібне впровадження може створити ряд додаткових нюансів. Перше, що спадає на думку – це контроль за тією половиною дітей, батьки яких відмовляться від харчування, а те що відмови будуть сумнівів не виникає, адже не всі діти люблять перші страви. Отже, поки вчитель відводить одну половину класу до їдальні, інша може залишитися без нагляду, а треба зауважити, що це діти молодшого шкільного віку. Безконтрольні учні навіть в старших класах “перекидають” з ніг на голову класну кімнату без нагляду зі сторони вчителя, а тут першачки, які лише нещодавно вступили в більш-менш самостійне життя.

Питання з батьківською доплатою поки що в стадії обговорення, але сподіватися на краще, в умовах сьогодення, все менше приходить на думку.

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь