Дихати треба на повні груди, а любити всім серцем, – Галина Арвахі

 

 

 

 

Щодня вихованці її школи готуються до нових перемог. Нема жодного загальноміського свята чи концерту, у якому б вони не взяли участь.  Нема жодного з глядачів, кому не припало б до душі їхнє виконання танців. Вони талановиті, оригінальні та заряджають позитивом. Так, мова йде про ніжинську школу гармонійного розвитку «Позитивчик» і про її керівника  Галину Арвахі. Вона ж  президент клубу «Позитив», де є фітнес-тренером та вчителем йоги. Галина є однією з тих небагатьох жінок, яка поєднує в собі всі грані жіночності: успішна бізнес-леді, показова мати, любляча дружина, вірна подруга, мудра наставниця та просто красива жінка. Спостерігаючи за життям Галини Арвахі, помічаєш, що з її обличчя не сходить посмішка, а душевна гармонія відображаються у рухах та манері спілкування. Саме на це звертають увагу відвідувачі її занять з йоги та зазначають: «На неї хочеться рівнятись».

Журналісти нашого видання  поспілкувались з відомою ніжинкою, аби дізнатись про цікаві з факти з її життя та про те, «чим дихає майстер з йоги і як вчить правильно дихати інших».

 

Розкажіть про своє дитинство. Які у Вас були мрії, захоплення?

Моє дитинство було таким, як у всіх дітей того часу. Навчалася в школі, займалася танцями та художньою  гімнастикою. Тоді мріяла, аби моє захоплення переросло у справу життя, адже мені це було до душі.

 

 Коли зрозуміли, що хочете пов’язати своє життя зі спортом і з якого саме почали? Здоровий спосіб життя став Вашим стилем життя? Чи дотримується його Ваша родина?

Я росла в сім’ї, де здоровому способу життя приділялася велика увага: активний спосіб життя, правильне харчування, та звички – ці принципи моєї родини стали фундаментом мого розвитку в майбутньому.

 

Розкажіть про Ваше кохання, як воно Вас надихає?

У моїй родині любов завжди була і є на першому місці.  Все моє життя – це кохання до чоловіка, до дітей, до друзів, до мого рідного міста, і звичайно до людей, які в ньому живуть. Також я вважаю, що треба любити весь навколишній світ, адже він є таким, яким я його бачу, власне  світ відображає мене саму.

Чи є у Вашої родини якість унікальні традиції?

Традиції для мене – це любов і повага до своїх батьків. Люблячи їх я шаную свою родину, її коріння, її силу. І своїм завдання вважаю   передати її наступному поколінню, прищепити і виховати цю традицію в моїх дітях і онуках.

 

 Дивлячись на Вас, помічаєш, як Ви стаєте гарнішою. У чому секрет?

У всіх людей я бачу тільки гарне,  а якщо людині погано, то на це є причина. Любов знаходитися в нас самих, а не в оточуючих. Як будь-яка жінка, я все своє життя експериментувала  в пошуку способу залишатися молодою і гарною. І зрозуміла, що потрібно бути красивою і здоровою зсередини. Зовнішність – це всього лише відображення внутрішнього світу.

 Чи обмежуєте себе в чомусь, аби постійно бути в формі?

Велику увагу приділяю психологічному здоров’ю. І я знайшла себе в йозі – це робота душі та тіла. Моє тіло гнучке, рухливе і стійке до зовнішніх чинників. У моєму житті немає жодних обмежень. Йога це спосіб мого життя. Але багатьом людям, які не знайомі з суттю йоги буде здаватися, що все моє життя це суцільні обмеження. Все в нашому житті відносно.

 

Які можете дати поради жінкам, котрі стали на шлях спорту та краси?

1.Регулярні заняття спортом не тільки дозволяють привести в порядок тіло, але і впливають на загальний стан організму.

2.Спорт сприяє гарному настрою. Жінка повинна добре почувати себе всередині, відчувати себе гарною. Це не означає, що потрібно відповідати якимось стандартам: є гарне дослідження, яке показує, що жінка, яка себе не приймає і, натомість, дуже сильно намагається відповідати якимось стандартам, може бути дуже нещасною.

3. Щоб зробити свої заняття ефективними і безпечними, слід дотримуватися низки обов’язкових правил. Ще не приступивши до занять, необхідно конкретизувати мету, яку ви хочете досягти.

4. Але і відпочинок і розвантаження для жінки теж вкрай важливі.

Скільки Вашого часу на день займає саме спорт?

Спорт – це моє життя, це і тренування в залі, постановки з вихованками, і прогулянки із сім’єю, і домашні справи. Все, що відбувається зі мною в моєму житті – це результат моїх зусиль, а як спортсмен я знаю, що без роботи над собою нічого в житті не досягнеш.

 

 Бути успішною жінкою – це важка праця?

Не існує якогось “магічного” секрету успіху, щоб бути успішною. Насамперед  потрібно бути впевненою в собі. Для того, щоб просунутися вперед ,звичайно ж потрібно мати силу волі, щоб підніматися кожен раз, коли ви падаєте, і продовжувати з ще більшою рішучістю.
Жінки без цілей і амбіцій рідко досягають величі. Віра в себе, впевненість, усвідомлення того, що ви здатні досягти успіх – основні складові успіху. А взагалі бути успішною – це не праця, а спосіб життя.

На Вашу думку, що в жінці має переважувати: краса чи духовність?

Суть краси – полюбити себе таку, яка ти є зараз. Відпустити минуле і йти в майбутнє. Розвиток – це ваша особиста справа.

Тренуватися потрібно не для тих, хто, можливо, зверне на ваші успіхи увагу, не для престижу, не для кар’єри і не для провідного заняття, а тільки для себе. Намагайтеся при цьому робити все правильно і якісно не тому, що хтось вважає, що вам це треба, а для себе. Тільки такий підхід може дати швидкі результати і зрушить “головне” всередині.

Людська краса не набридає, нею можна милуватися нескінченно, від споглядання краси на душу сходить благодать. Поняття краси може мати багато відтінків і так само багато різноманітних значень. Приємно спілкуватися з зовнішньо вродливою людиною, але цікавіше — з тією, що має красиву, тонку, чутливу душу. Адже з роками фізична врода змарніє, але ніщо не вплине на вроду духовну. Чудово, коли зовнішня краса гармонійно поєднується з найкращими проявами людського характеру:сяє погляд, з’являється якась нова енергія .

 

Колектив Вашого фітнес-центру дуже дружній. Для жіночого колективу це рідкість. Що Вас об’єднує?

Я дуже пишаюся і дорожу нашою командою. Протягом багатьох років вона формувалася і зараз поруч зі мною ті люди, для яких любов, робота, рідні є сенсом життя. Чи складно нам? Звичайно, якщо ми не подолаємо всі труднощі, то і сенсу не зрозуміємо.

Але я з впевненістю можу сказати, що команда «Позитиву», це команда професіоналів,  віддана одній справі.

Які у Вас плани на майбутнє?

Про плани я промовчу, як мовиться у відомій приказці: “Хочеш розсмішити Бога – скажи йому про свої плани”. Але вони – плани є завжди!

 

Якого принципу дотримуєтесь в житті?

Мої принципи в житті – гармонія, любов, сім’я, робота.

 

Чи вдалось втілити задумане?

Не можна відповісти одним словом, тому що кожен новий день приносить з собою нові плани, нові ідеї. Багато що досягнуто, але багато ще попереду!

 

Спілкувалась Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь