В усій Україні місцева влада безпідставно завищувала тарифи на тепло – моніторинг

 

 

 

 

Було зафіксовано випадки зростання тарифу на 10-20%, в окремих випадках до 50%.

У низці регіонів України органи місцевого самоврядування необґрунтовано підвищували тарифи на тепло.

Про це повідомляє прес-служба Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

За результатами моніторингу було зафіксовано випадки зростання тарифу на 10-20%, в окремих випадках до 50%, без врахування збільшення вартості паливної складової, а саме природного газу.

НКРЕКП
Така ситуація найбільш виражена в окремих населених пунктах Київської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької і Полтавської областей, а також у містах Луцьку, Житомирі, Івано-Франківську та Тернополі.

Наприклад, різниця між середньозваженим тарифом ліцензіатів НКРЕКП на теплову енергію для населення та встановленими органами місцевого самоврядування міста Слов`янська та Івано-Франківська складає 70,3% та 41% відповідно.

Читайте також: У Києві без гарячої води досі сидять 5% киян – КМДА

У Комісії звертають увагу на ситуацію, що склалась в окремих населених пунктах Київської області, де різниця між тарифами становить: Славутич – 27,6%; Вишневе – 26,6%; Боярка – 37,7%; Васильків – 19,4%.

Зазначається, що аналогічна ситуація у Львівській області: Стебник – 24,8%; Червоноград – 20,0%; Дрогобич – 28,7%; Борислав – 27,4%; Жовква – 14,1%.

Нагадаємо, у КМДА обіцяють, що у жовтні-листопаді кияни отримають платіжки за тепло

У жовтні-листопаді кияни отримають платіжки за тепло за старими тарифами – Пантелеєв
за старими тарифами. За новими тарифами кияни можуть сплачувати комуналку вже від початку наступного року.

Джерело: ТСН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь