Свято футболу в Ніжині: підсумки зроблено, переможців нагороджено. Фото

 

 

 

 

 

Перш ніж підвести підсумки роботи, Володимир Мамедов подякував всім, хто причетний до ніжинського футболу – це тренери, меценати, ветерани футболу і самі футболісти, які підняли планку організації усіх змагань на високий рівень. І в цьому плані координатором виступала федерація футболу та міський відділ спорту.

«Дозвольте висловити подяку обласній федерації футболу, котру очолює Прокопович Г. В., яка надавала матеріальну та методичну допомогу в нашій роботі, депутатам міської ради на чолі з міським головою Анатолієм Лінником. Федерація Футболу не стоїть на місці. У тісній співпраці ми працювали з міським відділом фізичної культури та спорту, яку очолює Глушко Павло, з міським центром «Спорт для всіх» – директор Сергій Півень та з управлінням освіти м. Ніжина – керівник Станіслав Крапив’янський.

За минулий рік під егідою та за підтримки Федерації футболу міста Ніжина було проведено близько 50 різноманітних змагань серед дитячих, дорослих та ветеранських команд. Так наприклад у квітні відбулися кубок міста «Відкриття сезону». В цих змаганнях перемогла команда «Агро» перемігши команду «Дружба».       З  кінця квітня по жовтень був проведений чемпіонат міста серед дорослих. У цих змаганнях прийняли участь усі найсильніші команди міста, до останньої гри не було вирішено розподіл призових місць, але фортуна усміхнулася команді «Дружба» – яка стала чемпіоном міста. На II місці команда «ДЮСФШ – Динамо», третє місце зайняла команда «Агро».

Місто Ніжин в чемпіонаті області представляла команда «ДЮСФШ – Динамо», яка зайняла почесне 5 місце, до речі, ця команда майже на 100% була сформована з вихованців ніжинського футболу.

Цікаво проходили змагання і взимку.

Був проведений «Відкритий чемпіонат м. Ніжина та Ніжинського району з міні-футболу», в якому прийняло участь 24 команди. А закритий чемпіонат міста з міні-футболу зібрав 10 команд, де переможцем стала команда «Дев’ятка», що і представила наше місто в обласних змаганнях.

Вагоме місце в роботі федерації займає підтримка дитячого футболу.

В цьому році юнаки 2007 р.н., які представляли ЗОШ №9 в нелегкій боротьбі стали переможцями обласних на зональних Всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч» і представляли Чернігівщину у Всеукраїнському фіналі в м. Славута Хмельницької області де зайняли 4 місце.

Вихованці 2006 р.н., які представляли ЗОШ№10 (тренер Мазун В.В.) також дійшли до Всеукраїнського фіналу та гідно представляли Чернігівщину в місті Івано-Франківськ та зайняли 5 місце серед більш як 1000 команд, також ці юнаки приймали участь у Відкритій першості міста Києва і серед 40 команд вибороли право грати в І лізі цих змагань.

Вихованці 2005 р.н. (тренер Таран Ю.) брали участь у Чемпіонаті України з футзалу, де стали переможцями Конференції північ і прийняли участь у Всеукраїнському фіналі в місті Іллічівськ, де зайняли 5 місце. Вперше ДЮСФШ приймала участь у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України.

Велику увагу Федерація футболу міста приділяє шкільному футболу:      у змаганнях серед старшокласників у Кубку міста перемогла команда ЗОШ №10 (тренер Шевченко), до речі вони зробили «Золотий дубль», перемігши також в змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч».

У 2016 році була продовжена угода між ДЮСФШ та футбольною школою «Динамо Київ» ім. В. В. Лобановського, що надає можливість талановитим дітям міста протоптувати шлях у престижний футбол.

Хоча ДЮСФШ ще досить молода школа, але приємно відзначити вихованців, які грають уже на професійному рівні. Це: Сухоцькнй Артем – «Слован» Братислава, Семеніхін Іван — ФК «Маріуполь», Алєксєєнко Владислав – «Арсенал» Київ, Білошевський Богдан – «Динамо» Київ, член міжнародної збірної України.

Не можна не сказати добрих слів арбітрам, які обслуговували наші змагання: це Котельницький Петро, Сахно Володимир, Косяк Андрій.

Сьогодні в цій залі ми будемо вітати усіх тих, хто причетний до футболу і вніс вагомий внесок у розвиток ніжинського футболу.

Не можу не відмітити наших ветеранів, які гідно представляли м. Ніжин на обласних та різних рівнях футбольних турнірах нашої великої України та за кордоном.

Футбольна команда «Ветеран-Ніжин» у 2018 році приймала участь у наступних змаганнях.

  1. Чемпіонат Чернігівської області з міні-футболу серед ветеранів 45+;
  2. Чемпіонат міста Ніжина з футзалу, де стала срібним призером чемпіонату;
  3. Відкритому кубку міста Ніжина з міні-футболу серед ветеранів 35+, де стала переможцем турніру;
  4. XIII Міжнародному турнірі серед ветеранів пам’яті Вадима Третякова, де стала переможцем турніру та зайняла перше місце серед 5 команд України та Білорусі;
  5. Кубку міста Ніжина серед воїнів АТО та силових структур, де стала переможцем турніру;

 

  1. Міжнародному турнірі в місті Кишинів (Молдова) та стала переможцем турніру.

Кращі гравці футбольної команди «Ветеран-Ніжин»: Кузюра Віктор, Жоголко Валерій, Гончаренко Альберт, Давидов Георгій, Мовчан Юрій та інші.

У завершення хочу сказати, що ми не зупинимося на досягнутому і більш плідно будемо працювати на розвиток ніжинського та українського футболу. І хочу побажати усім міцного здоров’я та успіхів у житті та спорті».

На урочистостях були присутні і поважні гості з міста та області, серед яких голова обласної федерації футболу Геннадій Прокопович, його перший заступник Анатолій Свистун, а також заступник Володимир Ткач, голова Асоціації ветеранів футболу, заслужений тренер України Юрій Грузнов, народний депутат України Олександр Кодола та його помічник Тамара Стратілат, секретар міської ради Валерій Салогуб та заступник міського голови Ігор Алєєксєєнко. Кожен висловлював тільки найщиріші побажання і привітання на адресу учасників футбольного життя міста, адже спортсмени, це ті люди, які надихають один одного на нові цілі і здобутки, при цьому об’єднуючись у велику, дружню команду. У ході свята були нагороджено кращі команди міста, кращі футболісти і взагалі ті, хто вкладають себе у розвиток ніжинського футболу.

Підготувала Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь