Ніжинською поліцією викрито крадія «елітних» велосипедів

 

 

 

 

Раніше ми неодноразово звертали увагу на факти крадіжок велосипедів мешканців міста, які останнім часом почастішали. Ледь не щодня до поліції надходили повідомлення про зникнення дорогих спортивних велосипедів залишених біля магазинів, відділень банків, у дворах шкіл міста. Для правоохоронців було зрозуміло, що це справа рук однієї людини, яка систематично вчиняє аналогічні злочини. Жодних сумнівів не викликало і те, що злочинцю гроші потрібні щоденно і у значній кількості, адже звичайні велосипеди типу «Україна» чи «Аіст» його не цікавили. Лише протягом серпня-вересня поточного року 25 містян, серед яких троє – це учні місцевих шкіл, не знайшли своїх велосипедів на тих місцях, де їх залишали.
У місті було перевірено всі можливі місця збуту краденого майна, у тому числі ринки та ломбарди, проте жодного з викрадених велосипедів знайти не вдалося. Тоді межі пошуків розширили до кількох областей, і це дало результат.
Оперативники досить швидко змогли вийти на слід крадія. Ним виявився 32-річний місцевий житель, який раніше був засуджений за ряд майнових злочинів, у тому числі крадіжки і грабіж. Чоловік звільнився з місць позбавлення волі, однак навіть не збирався «зав’язувати» з колишнім життям. Роботи не шукав, натомість вирішив заробляти крадіжками. Велосипеди, переважно, підбирав спортивних моделей, адже такі користуються попитом. Тросики та ланцюжки для злодія не були суттєвою перепоною, адже при собі завжди мав гострі «кусачки». Головне непомітно підібратися до велосипеда. Далі питання кількох секунд і ось він вже їде на краденому велосипеді на вокзал.
З’ясувалося, що викрадені велосипеди чоловік вивозив до одного з міст у Київській області, де продавав «з рук» бажаючим вигідно отримати двоколісних, чи закладав їх до тамтешніх ломбардів.
Наразі, спільними зусиллями слідчих та оперативників, за процесуального керівництва Ніжинської місцевої прокуратури доведено вину чоловіка у частині зазначених фактів та погоджено повідомлення про підозру. Досудове розслідування триває та встановлюється остаточна кількість таких крадіжок.
Щойно повернувшись з місць позбавлення волі, чоловік може знову отримати 5 років тюрми, а на додачу ще і купу цивільних позовів про відшкодування шкоди спричиненої крадіжками від потерпілих, адже середня вартість б/у велосипеда спортивного типу складає близько 3 тис. грн.
Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
(фото ілюстративне)

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь