Як отримати субсидію, якщо у будинку прописані ті, хто не проживає?

 

 

 

 

На сьогодні досить актуальним залишається питання отримання субсидій, а так як  новий розрахунок субсидії у 2018 році відбувається з урахуванням доходів всіх прописаних у житловому приміщенні членів сім’ї, то багато сімей вимушені терміново виписувати осіб, що втратили право користування житлом.

До Ніжинського МЦ з надання БВПД звернулася чоловік  із проханням допомогти  виписати колишнього зятя, який фактично не проживає у будинку понад один рік . За дорученням центру захист його  прав здійснювала начальник відділу представництва Анна Величко.

В обґрунтуванні позовних вимог  зазначено, що чоловік  є власником житлового будинку на підставі договору купівлі-продажу від 2001року. Разом з ним зареєстровані  його дочка, що перебувала у шлюбі   з 1999р. по 2017 роки.  Ще до ухвалення рішення суду  про розлучення  відповідач у добровільному порядку  виселився з будинку у травні 2016 року , забрав  за домовленістю спільний автомобіль, ноутбук , інші речі та переїхав до своєї тітки, пообіцявши знятися з реєстрації.  Перешкод у користуванні житлом йому не чинилось.

Чоловік  неодноразово звертався до колишнього зятя із проханням виконати  свою обіцянку , але той повідомив, що тепер не має наміру цього робити, бо в  закордонному паспорті  вказана  ця  адреса, а він  працює  у Польщі, тому можуть виникнути труднощі  із продовженням  візи.

Реєстрація відповідача створює  власнику будинку перешкоди  та  незручності для реалізації його прав , як власнику,  оскільки він був змушений  постійно складати  акти  про  непроживання особи за місцем реєстрації  при оформлені субсидії, а також отримувати надіслані відповідачу вимоги кредиторів.

Дослідивши  усі докази  по справі, Ніжинський міськрайонний  суд Чернігівської області  дійшов висновку, що позовні вимоги чоловіка законні, обґрунтовані  і  підлягають задоволенню, так як колишній зять втратив право на користування житловим будинком.

Довідково! Відповідно до  статті 405 (ч.2 ) Цивільного кодексу України, член сім’ї  власника житла  втрачає  право на користування цим житлом у разі  відсутності члена сім’ї без поважних причин понад один рік , якщо інше не встановлено  домовленістю між ним і власником житла або за законом.

За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15). Номер цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь