Ніжинські дітлахи поринули у осінню казку

 

 

 

 

«…ВІД КРАСИ ПРИРОДИ – ДО КРАСИ СЛОВА, МУЗИКИ, ЖИВОПИСУ, КАЗКИ»
В.СУХОМЛИНСЬКИЙ

Кажуть в народі, що без душі і помислів високих немає шляху від серця до серця. Ви на гостині в ДНЗ №13 «Берізка» , де в оточенні золотого убранства Пані Осені діти поринають у незабутні спостереження і її Величність – Казку.
Ось золоті монетки – листочки берізок легенько лягають на дитячі долоньки, даруючи розповідь-казку «Про пригоди Листочка». А там квітнуть улюблені хризантеми і троянди… Про що вони шепочуться? Тут вчить малюків «Мовленнєвої світлиці» радості спостережень вдумливий творчий вихователь Колесник А.В. І діти поринають в казку, що народжує сама чарівниця Осінь.
Під сосною заховався Їжачок-Хитрячок з корзинкою червонощоких яблук. До нього поспішають діти на баскому конику… Їх, безперечно, чекають сюрпризи. Так народжується у дитини уміння спостерігати , помічати, дивуватися, захоплюватися красою рідної землі, то з’являється перший вогник думки, то йде творення Добра… Бо очі кожної дитини сяють по особливому! Це йде виховання почуттів.
Вправно веде малюків «Бабусиної світлиці» стежинками «Школи Сердечності» за педагогічною спадщиною В.Сухомлинського талановитий вихователь Гнітій Л.О., що на ті хвилини перетворилася в щедру господиню Осінь.
Вміймо ж спуститися, ми дорослі, з вершин педагогічної мудрості досвіду до дитячих інтересів і піднятися до істин Дитинства, як вчив Великий Добротворець.

Наталія Примушко директор ДНЗ № 13 “Берізка”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь