Творчі колективи Ніжинської дитячої хореографічної школи підкорили Прибалтику

 

 

 

 

У пору осінніх канікул, з 29 жовтня по 03 листопада 2018 року, вихованці дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» та танцювальна група «Ніжинські сеньйорити» Ніжинської дитячої хореографічної школи /керівник – заслужений працівник культури України Галина Тимошенко/ взяли участь у Міжнародній програмі «Танго втрьох: Вільнюс, Рига, Стокгольм» та Міжнародному фестивалі «Балтійський бриз» (м. Вільнюс).

Першим містом, яке зустрічало ніжинців, став старовинний Вільнюс /Литва/. Під час оглядової пішохідної екскурсії містом «Вільнюс – магія дахів» екскурсанти познайомилися з легендами, пов’язаними з виникненням міста,  пройшлися його  затишними вуличками та покуштували національну кухню в маленьких кав’ярнях.

Саме у Вільнюсі відбувся Міжнародний фестиваль «Балтійський бриз» з нагоди 100-річчя відродження української державності, у якому взяли участь і творчі колективи з України (Київ, Бориспіль, Ніжин тощо).

Метою проведення даного фестивалю було встановлення творчих контактів, укріплення міжнародних зв’язків між Україною та Литвою, співпраця двох країн через дитячу творчість, формування творчого потенціалу підростаючого покоління.

У рамках фестивалю відбувся міжнародний конкурс у таких номінаціях: вокал, інструментальний жанр, хореографія, художнє читання,  мажоретки, театральне мистецтво, декоративно-прикладне  мистецтво, образотворче мистецтво. Гала-концерт та  нагородження переможців дипломами та  кубками проходили за підтримки Посольства України в Литві.

Ніжин представляли відомі не лише в місті творчі колективи Ніжинської дитячої хореографічної школи: Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» (середня та старша групи), Дитяча зразкова вокальна студія «Автограф»   (Катерина Боришкевич) та танцювальна група «Ніжинські сеньйорити».

Усі творчі колективи Ніжина вразили міжнародне журі високою професійною та виконавською майстерністю, артистичністю  та яскравими сценічними костюмами. Хореографічні композиції «Ніч яка місячна», «Річечка» та «Моя Україна»  випромінювали щиру любов до рідної України та віру у її безхмарне мирне  майбутнє, а «Танго в Парижі»  у виконанні Валерії Соболєвої та Максима Ігнатенка  зачарували глядачів своїм істинно європейським виконанням.

Як результат – пам’ятні кубки Лауреатів та Дипломи Лауреатів І ступеню отримали Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» та танцювальна група «Ніжинські сеньйорити», а ще іменні дипломи  – кожному учаснику фестивалю.

 

Наступною  ніжинців зустрічала  чаруюча Рига /Латвія/.  Рига – це  особливе, заворожуюче місто, котре поєднало в собі  затишок старої Європи та тягу до нових майбутніх високих технологій.  Тут дуже раді гостям з України. Творчі колективи Ніжинської дитячої хореографічної школи у цьому вже давно переконалися, бо неодноразово брали участь у Міжнародному фестивалі «Дні України на Балтійському морі» саме в Ризі.

Пішохідна екскурсія містом «Рига – місто натхнення» познайомила  екскурсантів з містом: вони відвідали затишні вулички, на яких відбувалися зйомки багатьох радянських фільмів,   площі, на яких дуже часто проходять ярмарки з найсмачнішими національними стравами та унікальні виставки, подивилися на знаменитих ризьких кішок і почули цікаві легенди про них.

 

А далі на всіх чекало справжнє диво – круїзний лайнер, на якому учасники міжнародної програми помандрували до Стокгольма /Швеція/. Лайнер – це щось особливе, це не просто корабель, це ціле місто на воді: тут і розважальні програми на борту, дитячі клуби і відкрита палуба, з якої так приємно спостерігати за морем, а ще це танці, шоу, лотереї, нові знайомства  – насолоджуйся життям сповна!

 

І ось – Стокгольм – столиця і найбільше місто Швеції. Тут  творчі колективи Ніжинської дитячої хореографічної школи побували вперше. Старе місто Стокгольму (Гамла Стан)  зачарувало всіх. Це один з найбільших середньовічних центрів міста в Європі, сім мостів з’єднують історію і сучасність – старий і сьогоднішній Стокгольм. Саме тут знаходяться різнокольорові будиночки і старовинні переходи, найменша статуя і найвужча вуличка, всесвітньовідомий Королівський замок та багато інших. Кожна з них – красивий шедевр природи, історії та архітектури. Це поєднання робить Стокгольм унікальним. Скрізь по місту розташовані численні панорамні лави, де можна присісти на деякий час і просто спостерігати за людьми і сучасною перспективою Стокгольма. Відпочивши, знову повертаєшся  до огляду визначних пам’яток і відвідування сувенірних крамниць.

 

Щасливі і натхненні  учасники Міжнародного фестивального туру повернулися до рідного Ніжина. Здобуті перемоги та незабутні враження назавжди залишаться в серцях дітей і дорослих.

 

Н.Куделя,

Ніжинська дитяча хореографічна школа

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь