Ніжинці на Першому Всеукраїнському форумі «Дитячим дотиком пера»

 

 

 

 

11 листопада 2018 року, на честь ювілею видання «Я САМ(а)», у Київському Палац дітей та юнацтва під девізом «20 років з дітьми, для дітей і про дітей» вперше пройшов Всеукраїнський форум «Дитячим дотиком пера».

Велика, дружна делегація м. Ніжина у складі 23 вихованців СЮТ та НБДЮ, їх батьків та педагогів Яременко Н. Г., Старостенко С. В., Сидорець Т. В., Наконечної І. В., директора Ніжинської центральної бібліотеки О. Є. Єкименко та головного редактора Пригодницького журналу для дітей «Крилаті» Т. А. Винник на творчій локації «Читаємо, малюємо, граємо, майструємо. І ми всі КРИЛАТІ!» Ніжин представила майже 800 учасникам форуму виставки та майстер-класи «Декоративний розпис», “Ніжин – одне з 7 чудес України”, «Фейс-арт», «Оригамі», активності для читачів тощо. Подарунками та театральною композицією «Вас вітає славний Ніжин» з чудовим святом ніжинці зворушливо привітали головного редактора часопису «Я САМ(а)» Тетяну Григорівну Кондратенко, творчі зв’язки з якою тривають із далекого 2001 року, коли за ініціативою «Я САМ(а)» на шпальтах цього видання для школярів усієї України було оголошено вікторину «Завітайте до Ніжина», а підведення підсумків та нагородження переможців відбувалося в Ніжинському БДЮ за участю Ніжинської дитячої бібліотеки, Ніжинської газети “Вісті”, закладів середньої та позашкільної освіти міста. Приємно, що й через стільки років вже у Києві на ніжинській локації було весь час багатолюдно, адже всім неодмінно хотілося, хоча б заочно, завітати до гостинного Ніжина, перейняти творчий досвід у ніжинських майстрів, поспілкуватися з нашими завзятими дітлахами, погортати сторінки книжок про наше рідне місто та отримати журнал “Крилаті”!

У рамках Форуму також пройшли благодійна акція “Діти – дітям” із гаслом “Робитимем добро і я, і ти – на світі буде більше доброти!”, різноманітні івенти, панельні дискусії, пізнавальні ігри, майстер-клас “Ангели охоронці”, на якому діти робили ангелів з паперу, “Віночки добрих справ”, презентації журналів і книг, показ історичної стрічки “Іван Богун” і мультиплікаційних фільмів, та концертна програма, у якій взяли участь дитячі колективи з усіх куточків країни. Зокрема, Марійка Івченко, солістка вокального ансамблю «Співаночка» НБДЮ (керівник Тітова М. І.) привітала учасників форуму запальним виконанням пісні «Сто відсотків щастя».

Також юні ніжинці відвідали фотовиставку громадської діячки Тетяни Завойської “Майдан для всіх поколінь: Вільні змалку”, виставу театру “Шарж” Національної академії керівних кадрів культури, виставку видатного митця України Олександра ОХАПКІНА та рушників і хусток із колекції Зої РУЖИН “ІЗ СКАРБНИЦІ РОДОВОДУ”.

За активну участь у Форумі всі учасники отримали подяки, дипломи та подарунки на згадку про I Всеукраїнський форум “Дитячим дотиком пера”. Наша чудова ніжинська команда вкотре продемонструвала, які позитивні результати дає дружня співпраця. Отже й надалі працюємо під гаслом “Партнерство заради дітей – спільний шлях у майбутнє!”.

Наталя Яременко методист СЮТ

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Ніжинці на Першому Всеукраїнському форумі «Дитячим дотиком пера»

  1. Дорогі ніжинці!
    Ваша делегація представила себе і своє місто Ніжин якнайкраще!
    Чудова стаття! Висвітлення події, фото – все супер!
    Дякую, що були поруч на Форумі! Наша співпраця і дружба триватиме!
    Не забудьте передплатити газету “Я сам/А” на 2019 рік! А ми створюватимемо її для вас з любов’ю!
    До нових зустрічей!

    З повагою редактор-видавець Тетяна Кондратенко.

Залишити відповідь