Ніжинські діти проявляють добро до братів менших. Фото

 

 

 

 

«…Добро неподільно пов’язане з  красою.

Добрі почуття  мають виходити своїми коріннями з дитинства і якщо їх не виховати в дитинстві, то їх не виховаєш ніколи. В дитинстві  дитина має пройти емоційну школу – школу виховання добрих почуттів…»

В.О.Сухомлинський

У Всесвітній День Доброти,   запрошуємо Вас на гостину в ДНЗ №13 «Берізка» , де   вихованці  і вихователі   про живають неповторно цікаві хвилини творення  Добра.

Ми часто задумуємося, як навчити  дитину  роботи добро  і не обов’язково отримувати  за це нагороду, а просто робити добро –  людям, тваринам, птахам. Щоб у малечі  виникала внутрішня потреба  творити добро, вирішили творити  його разом… Ви тільки подивіться   – ось  малюки  готують  пучечки нехворощі  для зимуючих пташок, допомагають  прибирати листя  на майданчику двірнику ( середня група, вихователь Колесник А.В.); розглядають,  як готуються до зими   мудрі карасі  ( старша група №1, вихователь Парубець Н.Г.); прямують  до сусіднього господарства Покрасьон Валентини Іванівни і з радістю допомагають бабусі годувати  зозулястих курочок і пухнастих кроликів, милуються  маленькими цуценятами і  слухають цікаву історію трьох котенят, а потім  пригощають їх (молодша група №1 та №2 , вихователі Стільник Ю.В., Вергун І.А.)і т.д.  А чи зможуть забутися хвилини такого спілкування  з  сусідами в колі однолітків з улюбленим вихователем Хорешко Н.В.?( старша група № 2).  Звичайно  ж  – ні !

Ось вам і витоки Добра,  радість його творення, ось Вам азбука моральної і духовної культури дитини.

 

Завідувач ДНЗ №13    Н.М.Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь