Урочисте відкриття ніжинського регіонального центру зварювальних технологій (фото)

 

 

 

 

14 листопада на базі Ніжинського професійного аграрного ліцею було офіційно відкрито регіональний навчально-практичний центр зварювальних технологій

З державного бюджету, на створення навчально-практичного центру було виділено 2 млн. 300 тис грн. з державного бюджету,  509 тис. грн. – власних коштів  та 580 тис. грн із обласного бюджету.

Для навчання майбутніх зварювальників доступні класи теоретичної підготовки, тренажерів та зварювальної майстерні. Під час офіційної церемонії відкриття навчального центру всіх майстрів які приймали безпосередню участь у відкритті центру було нагороджено подяками, а також премійовано.

На базі комп’ютерного класу встановлена навчально-контролююча система Tutor, яка дозволяє створити новий навчальний контент або доповнити уже створений новими матеріалами. Дана програма передбачає створення та використання контрольних тестів з усіх тем навчальної програми. Тобто, універсальний апаратно – програмно – методичний комплекс навчання та контролю знань «Тutor», що використовується для навчання і контролю якості знань-це нове слово в педагогічній освіті.

В класі тренажерів встановлено 4 малоамперні дугові тренажери зварника. Вони призначені для ефективної підготовки зварників  при реалізації різних видів ручного дугового зварювання, а саме: MMA – ручне дугове зварювання плавким та неплавким, вугільним, графітовим або вольфрамовим електродом, MIG/MAG – напівавтоматичне зварювання в середовищі захисних газів, TIG – зварювання неплавким  електродом в середовищі захисних газів. Тренажер зварника – це найбільш швидкий та ефективний спосіб відпрацювання в учня психомоторних навиків, таких, як запалювання дуги, утримання заданої довжини дуги, утримання заданої швидкості зварювання, кутів нахилу інструмента та інших параметрів зварювання, дозволяє провести оперативне оцінювання учня, а також провести аналіз виконаного зварного з’єднання, що дає можливість наглядно продемонструвати учневі залежність якості зварного шва від точності виконання ним заданих параметрів зварного процесу.

В зварювальній майстерні створено 16 робочих місць, зокрема 5 робочих місць оснащені багатопроцесною зварювальною системою «Фроніус» MagikWave 190 (ММА,TIG «AC-DC»), 5 робочих місць оснащені багатопроцесною зварювальною системою  TRANSSTEEL 2700 (ММА, MIG/MAG), 5 робочих місць оснащені багатопроцесною зварювальною системою  TRANSSTEEL 2200(ММА, MIG/MAG,TIG «DC»), 1 робоче місце оснащене системою плазмового різання професійного рівня з внутрішнім повітряним компресором POWERMAX 30 AIR.

На 15 робочих місцях встановлені універсальні зварювальні столи.

Для навчально-практичного центру зварювальних технологій придбано ручний електричний інструмент фірми «МАКІТА» вартістю 14 тис. грн, 30 костюмів зварника, 30 захисних масок зварника, 60 балонів з газом, 20 табуретів, протипожежне обладнання  та інше.

Директор Ніжинського професійного аграрного ліцею Микола Лосина наголосив: «Відкриття центру є складовою проведення реформ професійної освіти в Україні. Відкриття подібних регіональних навчально-практичних центрів означає розвиток професійною освіти не лише в окремому регіоні, а також у державі загалом. Повне технічне оснащення нашого центру дає можливість підготувати висококваліфікованого працівника зварювальних технологій, який потім зможе працювати продуктивно та отримувати гідну оплату своєї праці.»

Фото Лілія Журко

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь