У власників ID-карт можуть виникнути проблеми на майбутніх виборах

 

 

 

 

Центральна виборча комісія вважає, що Верховна Рада повинна частково переглянути закон “Про вибори Президента України”.

Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на прес-конференції, передають Українські Новини.

“Наближається кінець грудня, коли має стартувати кампанія з виборів Президента. Тому вже час дуже серйозно працювати над точковими змінами до закону “Про вибори Президента”. Там є дуже багато питань, які можуть стати серйозними, якщо не будуть належним чином переглянуті. Закон приймався давно, а за цей час було прийнято нове законодавство і про держзакупівлі, і про запобігання корупції, з’явився електронний паспорт”, – сказала вона.

Сліпачук додала, що, наприклад, у випадку з ID-карткою закон про вибори Президента не враховує її існування, відповідно деякі передбачені законодавством процедури буде неможливо забезпечити для її власників.

Сліпачук також повідомила, що ЦВК контактує з іншими органами влади щодо встановлення умов безпеки проведення виборів на Донбасі і забезпечення кібербезпеки.

У свою чергу, заступник голови комісії Євген Радченко підтвердив, що ЦВК не планує повторювати експеримент із встановленням на ділянках камер спостереження, а також не встигне на найближчі вибори впровадити ініціативу попереднього складу про введення електронної передачі протоколів про результати в електронному вигляді з виключенням з процесу окружних комісій.

Джерело: ukranews.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь