Голова райради не ставить на голосування вимогу людей щодо зниження ціни на газ та звернення по медичній реформі

 

 

 

 

15 листопада  депутати Ніжинської районної ради зібрались на пленарне засідання аби обговорити проблеми та перспективи Ніжинщини, вирішити нагальні питання району.  Але, нажаль,  не всі важливі питання були внесені до порядку денного, хоча депутати неодноразово наполягали на їх розгляді.

Мова йде про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів стосовно високої ціни на газ та реформи медицини. Адже зараз для Ніжинського району як і для всієї України в цілому  залишається болючим питання ціни на газ та впровадження нової медичної  реформи. Проте,  в  ході затвердження  порядку денного цих важливих питань  не виявилося.  Хоча проекти рішень по цим зверненням розглядалися на засіданні Президії районної ради та були рекомендовані для включення до порядку денного сесії Ніжинської районної ради. Звісно, це викликало невдоволення деяких депутатів. Головою райради Олегом Бузуном було зазначено, що питання вже обговорено та закрито: звернення сформовано та очікує відправлення до адресатів.

Відреагувала на таку заяву заступник голови районної ради Наталія Березка та наполягла все ж таки включити до порядку денного питання про звернення скасувати рішення щодо підвищення ціни на газ та звернення щодо медичної реформи. Адже, хто, як не депутати мають вирішувати та затверджувати звернення, що стосуються всіх жителів Ніжинщини. Та коли все ж на голосування поставили дані звернення щодо їх включення до порядку денного, вони не набрали необхідної кількості голосів від депутатів(  лише 16 голосів за). Ймовірно була проведена розмова з деякими депутатами попередньо про не підтримку даних звернень.

Олег Бузун , наполягав на відсутності потреби розглядати ці звернення детально.

Досить цікавим виявився результат цієї  жвавої дискусії: одним із депутатів було запропоновано роздрукувати хоча б примірники звернень та роздати депутатам для ознайомлення та підпису, що в кінцевому результаті зробили наприкінці сесії.

Залишається незрозумілим, чому все ж таки очільник району досить довго опирався  у наданні можливості детального ознайомлення з текстами звернень та голосування депутатами за ці тексти в сесійному залі. Невже неофіційні директиви вищого керівництва держави змушують місцевого очільника не дослухатися до думки звичайних людей? До того ж ці проекти рішень були розглянуті президією районної ради та рекомендовані до внесення до порядку денного сесії. Чому голова районної ради свідомо йде на порушення?Виходить, якби не ініціатива народних обранців, котрі представляють інтереси громади Ніжинщини, їх думка не була б донесена.

Треба зазначити, що саме голова комісії по законності Анатолій Слуцький проробив колосальну роботу, готуючи звернення по медичній реформі та прослідкував всі мінуси, які плануються у сфері медицини.

За детальним коментарем, ми звернулися до Анатолія Слуцького, який зазначив: «Головним мотивом мого депутатства завжди була допомога та підтримка громади, відстоювання в першу чергу інтересів виборців, а не своїх амбіцій. Тому на попередній сесії райради я чотири рази наполягав на розгляді питання про звернення, але пішовши на компроміс, всі депутати погодилися включити дане питання в порядок денний наступної сесії. Згодом цього так і не трапилося. Рішення про виключення таких важливих питань було прийнято в останню хвилину напередодні сесії, і це я вважаю неприпустимим! Це саботування є антинародним, адже цим ми підриваємо довіру наших виборців та відвертаємося від проблем нашої громади»

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь