Представники громади Ніжинщини написали звернення до Ніжинської єпархії УПЦ МП

 

 

 

 

Ранком 19 листопада представники активної громади Ніжинщини завітали до секретаріату Ніжинської єпархії УПЦ МП зі зверненням до архієпископа Климента  щодо підтримки в Україні Єдиної помісної православної церкви.

«Враховуючи настрої і думки православних Ніжинщини. звертаємось до Вас з проханням підтримати утворення в Україні Єдиної помісної православної церкви. Коли наша держава фактично знаходиться у стані війни з Росією, кожен громадянин України повинен визначитись на чиєму він боці. Чи на стороні керівництва і змитої частини духовенства Московської патріархії, які активно підтримують проросійську позицію та «братовбивчу війну» замість -, того, аби переконувати православних не підтримувати безбожні слова і справи керівництва Кремля, чи на боці українського народу, переважна більшість якого за створення в Україні Єдиної помісної православної церкви, яка благословенна материнською церквою – Вселенським патріархатом.

Ми проти нав’язування ідеології «російського світу», якому ненависне і чуже все українське. Ми проти втручання російської політичної та духовної еліти у внутрішні справи України, що означає неминучість кровопролиття і цькування українців.

Закликаємо Вас, Владико Клементе, підтримати вибір українського народу! Це дозволить прискорити об’єднання вітчизняного православ’я в Єдину церкву та подолати багаторічний розкол», – йдеться у звернені.

 

Цього ж дня  подібне звернення склали і митці Ніжинщини:

«Від імені жителів Чернігівської області – міста Ніжина та Ніжинського району  бажаємо висловиш свою підтримку утворенню в Україні Єдиної помісної православної церкви, яка об’єднає боголюбивий народ України піл спільною душпастирською опікою. Тому звертаємось до всіх священнослужителів Ніжинсько-Прилуцької єпархії УНЦ МП із наполегливим проханням про їх долучених та активної участі у створенні Єдиної помісної української православної церкви. В цей складний для українського народу і держави час кожному члену нашого суспільства настав час визначитись – на чиєму боці бути. Можна й далі бути на боці керівництва і значної частини російського духовенства Московської патріархії, яке своєю публічною життєвою позицією спокушає вірних Церкви до вбивств жителів України та загарбання її територій. Яке дає благословення на війну проти України замість того, щоб переконати православних не підтримувати безбожні слова і справи очільників Кремля, а тепер ще й копіює поведінку російської влади, яка конфліктує з усім зовнішнім світом, йдучи на обмеження спілкування із материнською Церквою – Вселенським патріархатом. Але можна обрати інший шлях шлях служіння Всевишньому, як син та пастир свого народу, в єдиній сім’ї світового Православ’я.

Ми проти того,  щоб на мирній землі Чернігівщини нав’язувалась ідеологія “російського світу”, в основу якої покладено україноненависницькі переконання російської політичної та, варто це визнати, духовної еліти, окремі представники якої відкрито заявляють про необхідність прямого втручання у внутрішні справи України, що означає неминучість кровопролиття і цькування українців.

Шановні священнослужителі! Підтримайте цивілізаційний вибір українського народу! Це дозволить прискорити об’єднання вітчизняною православ’я в Єдину церкву та подолати багаторічний розкол”.

Звернення були прийняті  до уваги, та про реакцію представників Ніжинської єпархії УПЦ МП стане відомо згодом.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь